weer een warm dagje

Weer een warm dagje, dat vanochtend gelukkig niet al te warm begon hier. Wel veel regen en een beetje gerommel van donderslagen. Om een uur of twee slaagde de zon toch om door de wolken heen te komen. De temperatuur steeg razendsnel weer naar de waarden van de afgelopen dagen en dankzij de regen werd het ook nog eens lekker benauwd.
Daarom wederom wat uurtjes klussend achter mijn computer doorgebracht. Ik ontdekte het oude spelletjes Lemmings op een website, nu online te spelen… erg verslavend.
Verder was ik vandaag erg veel tijd kwijt aan het opnieuw maken van de lay-out van mijn Live Journal. Er werkte een linkje niet meer, maar het lukte niet om dat een-twee-drie te veranderen. Daardoor raakte ik steeds meer kwijt van de originele lay-out die ik eerst had en heb ik besloten dat het tijd werd voor een compleet nieuw jasje. Je kunt het hier bekijken.

Toch zijn we er vanmiddag nog even uit geweest. Onze oude deegroller was kapot gegaan en omdat er zelfgemaakte pizza op het menu stond moest er nog even een nieuwe komen. Ook hadden we wel zin in ijsje van de ijssalon in Delft (die zijn namelijk erg lekker). Dus op het fietsje naar Delft. Zodra we even stil moesten staan kon je gelijk merken hoe warm en vochtig het weer eigenlijk was, niet echt aangenaam.
In Delft zelf was het een kwestie van tussen de toeristen doorslalommen, die hebben nog niet allemaal door dat niet de hele weg voor ze bedoeld is. Bovendien was het verschrikkelijk druk in de binnenstad, je kon op sommige stukken over de hoofden lopen.
Eerst naar de Blokker voor een deegroller. Ik vind de Blokker een nare winkel, maar op de een of andere manier koop ik wel veel huishoudelijke spullen daar. Van de week nog een set van 6 wijnglazen, vandaag die deegroller.
Vervelend aan de Blokker is bijvoorbeeld de chaotische opstelling van de artikelen, zodat je altijd zoekt. Dit doen ze trouwens expres: zo hopen ze dat je de hele winkel doorloopt en ook nog wat impulsaankopen doet. Bovendien geeft de Blokker je een dubbeltje boete wanneer je pint voor een bedrag onder de tien euro. In kleine winkeltjes van zelfstandigen is er nog iets voor te zeggen, want de tarieven van Interpay (die de pinbetalingen regelt) liegen er niet om. Maar dat zelfs zo’n groot filiaal zich er aan schuldig maakt… pure afzetterij. Maar ja, zoals gezegd je kunt vaak niet om ze heen.
Het ijsje bij Van Bokhoven maakte gelukkig alle ergernis weer goed

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s