heel veel water!

Vanochtend toen ik naar mijn werk wilde gaan regende het heel erg hard. Omdat het nog steeds reces is en het net na achten was, besloot ik nog even te wachten. De bui dreef over, maar binnen no-time was er weer een heftige bui. Ook die maar afgewacht, maar ik moest nu toch wel naar mijn werk! Dus regenjas aan en naar buiten voor de wandeling naar de tram. Vlak voor de halte ligt er ineens een megaplas water voor mijn voeten. Ook wel aardig diep, zo van bovenaf ingeschat. In het midden een mooi draaikolkje waar waarschijnlijk een afvoerput onder zit. Niet door de plas heen betekend 5 minuten omlopen en langer in de regen staan. Maar daar was de tram al, dus maar met mijn schoenen door het tien centimeter hoge water gewaad.
Ik dacht dat het kwam omdat ze de boel nog aan het aanleggen zijn daar bij de halte, die megaplas water. Slechts een halte verder bleek deze redenatie niet op te gaan. We staan halverwege de tunnel aan het einde van Ypenburg en de trambestuurder zoekt contact met de centrale. “hallo, er staat hier een behoorlijke laag water, mag ik daar doorheen? oh, en het is een chaos door auto’s die niet verder kunnen, kan de politie even komen?” Wij staan stil, gaan een beetje vooruit, staan weer stil. De trambestuurder doet het voorzichtig aan. Zo voorzichtig dat hij de passagiers via de intercom vraagt of we allemaal ons zwemdiploma wel hebben.
Als we Ypenburg uit zijn gaat de reis naar het centrum van Den Haag gelukkig voorspoedig.
Helaas was dit niet mijn enige wateravontuur vandaag. Geen problemen op de terugweg; op dat moment stond de brandweer al fanatiek het water weg te pompen uit de tunnel, dus we konden er prima langs.
Het probleem zit in onze douche; op het plafond om precies te zijn. Een vochtplek die langzaam groter wordt en ook steeds zwarter van de schimmel. Vorige week had ik hier de verhuurder over gebeld. Ik heb gezegd wat het probleem was en dat wij vermoeden dat het lek bij de bovenburen in de vloer zit. Je zou dan dus denken dat er een loodgieter komt die een dubbelafspraak heeft met jou en je bovenburen.
Tja, bij onze particuliere maar toch zeer ambtelijk werkende verhuurder werkt dat niet zo. Er kwam een electricien. Want de klacht had te maken met lekkage en electriciteit stond er op zijn papier. Ik heb geen moment gesproken over electriciteit met die dame van het woonpluspunt, dus hoe ze dat bedacht heeft weet ik niet.
Gelukkig was de electricien er eentje van het meedenkende soort. Hij zag de vochtplek en de schimmel, klopte wat op de muur, probeerde de bovenburen (niet thuis) en de buren bij ons op de verdieping. Daarna belde hij de afdeling planning. Die wilde eerst nog een loodgieter hierheen hebben, maar hij liet ze op planning weten dat die niets anders zou concluderen dan hij gedaan had (goed voor mij, anders had ik nog een extra afspraak gehad). Hij liet een timmerman komen. Om te breken en te slopen in muur en plafond. Op zoek naar de oorzaak van het lek. Het kan heel veel zijn, omdat er allemaal leidingen achter de wand lopen waar het lekt. Het meest waarschijnlijke is dat de boel boven niet goed afgekit is en dat het daardoor zo langzaam aan meer en meer is gaan lekken.
De timmerman komt donderdagochtend om kwart voor acht. Ik hoop dat ze snel achter de oorzaak komen en dat er niet al teveel breekwerk vereist is om de boel te fixen.
Zit namelijk niet te wachten op een douche die een paar dagen onbruikbaar is.
Tja, het past natuurlijk wel weer mooi in het rijtje oplever”foutjes” dat we al hebben staan. Ik hoop in ieder geval heel hard dat ze er niet net zo lang over doen om het op te lossen als de vorige keren met de serre-ramen en met het verhogen van het keukenblad. Maar iets zegt me dat ik niet al teveel hoop moet hebben. We betalen een vermogen aan servicekosten (naast een al niet misselijke huur), jammer dus dat de service dus zwaar te wensen over laat

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s