Vandaag was de Nieuwe Ledendag van de PvdA bij ons in het Tweede Kamergebouw. De medewerkers van de fractie was gevraagd te helpen.
Omdat ik zelf een jaar of acht geleden als nieuw lid een hele leuke dag had meegemaakt leek het me leuk om dit keer de boel eens van de organisatiekant te bekijken.
Samen met mijn collega Karin mocht ik bij de zwaaideuren naar de Statenpassage staan, de gasten welkom heten en naar de goede tafel met mapjes verwijzen. Toen de hele club (ongeveer 350 mensen) binnen was kwam het welkomstwoord van Wouter Bos.
Vervolgens ging de ene helft in kleine groepjes onder leiding van een Kamerlid door het gebouw, de andere helft ging naar workshops.
Ik sloot aan bij het groepje dat onder leiding van mijn kamerlid een rondleiding ging doen.
Joanneke heeft ons, behalve natuurlijk de oude zaal en de nieuwe plenaire zaal (de zaal met de blauwe stoelen) drie minder bekende, maar daarom niet minder mooie zalen laten zien in het gebouw.
Namelijk:
De Stadhouderskamer

De Handelingenkamer

en
De Regentenkamer (in ons ‘eigen’ deel van het gebouw, het voormalig ministerie van Kolonien)

Daarna ben ik bij een van de workshops gaan zitten. Vanwege de actualiteit, en ook omdat iedereen maar over 1 onderwerp kon praten, ging het over de moord op Theo van Gogh en ‘hoe nu verder’. Ik heb twee van deze workshops meegemaakt, waarin in totaal 4 kamerleden hebben verteld hoe zij er tegenover staan. Je merkt dat ze allemaal het liefst een afgewogen mening willen geven, liefst nog even zouden willen wachten totdat alle feiten echt bekend zijn voordat ze voor maatregelen gaan pleiten. Maar ook merken ze dat het nu toch echt anders moet. Je merkte deze worsteling van directe reactie versus reflectie ook in de zaal. Hele boeiende discussies waarin iedereen zich geinteresseerd en betrokken toonde.
Op het einde van de ochtend konden we de ochtendgroep uitzwaaien, lunchen en daarna weer klaar staan voor de middaggroep. Dat was weer hetzelfde programma als de ochtend.
Het was een gezellig dagje, het is leuk om mensen je ‘werkplek’ te laten zien en te merken dat het voor hun echt een ‘dagje uit’ is. Laat je weer even realiseren dat je toch wel op een bijzondere plek werkt!

Advertentie

4 gedachtes over “

  1. Jaaa dat waren ze dus vrijdag in de hal van TK2 aan het opbouwen! Ben blij dat het gezelli was Fijne zondag!
    Knuffie cin

  2. Wauw, wat mooi! Ik keek van de week mijn ogen uit in het PRovinciehuis hier waar ik ben gestart als fractiemedewerker. Maare dit is nog veel mooier!

  3. Nu herinner ik het me weer. Was inderdaad best interessant destijds, acht jaar geleden… De tijd vliegt. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s