zooo

Dat was vanochtend wel even schrikken met het wakker worden. Een huis belegerd in “een Haagse wijk”, er was een granaat gegooid… dat kraamde mijn wekkerradio uit terwijl ik wakker werd. Daarna ging het over op de brand bij de school in Uden. Het is een beetje surrealistisch wakker worden dan.
Vervolgens de tv aangezet om te zien dat het niet onze Haagse wijk was (ook niet verwacht trouwens). Wel de wijk waar ik doorkom met de tram. Gedurende de dag sijpelde het nieuws binnen, iedereen had berichten uit onbevestigde bronnen en als je alles mocht geloven had het leger alle beschikbare tanks en pantserwagens naar Laak uitgerold.
Het bleef wel surrealistisch, ondanks het feit dat om een uurtje of vijf er vele sirenes te horen waren en ik om zes uur zelf ook wel vanuit de tram kon zien dat er veel politie was.
Het is gewoon raar om dit soort dingen in je eigen stad te zien gebeuren. Ook raar is trouwens om dan in Twee Vandaag te zien wat er vandaag aan extra beveiliging was op en rond het Binnenhof. Wil je wel geloven dat ik er helemaal niks van gezien en gemerkt heb?
(kan ook komen omdat ik hard aan het werk was… dan heb je geen tijd om naar buiten te kijken).

Advertentie

2 gedachtes over “zooo

  1. Inderdaad gek dat een paar meter naast zo ongeveer de staat van beleg wordt afekondigd en je er zelf niets van merkt. Net alsof je even op een andere planeet gezeten hebt. Rare toestanden daar momenteel bij jullie in Nederland. Zelfs op CNN lees je er berichten over en dat is een gekke gewaarwording.

  2. Wat al deze mallotigheid betreft blijf ik blij dat de afsluitdijk er nog tussenligt … hoewel ook hier al de nodige narigheid voorzichtiglangskomt. Brrr.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s