huizenjacht deel twee

Een paar weken geleden schreef ik dat Hedzer en ik besloten hadden een huis te gaan kopen. De zoektocht kon beginnen. Toen wisten we nog helemaal niks van huizen kopen, van hypotheken nog minder.
Ondertussen is de Postbankleeuw langsgeweest en zijn wij ook zelf bij twee onafhankelijke hypotheekadviseurs geweest. We weten nu aardig goed wat in onze mogelijkheden ligt.
In ieder geval weten we nu dat we eigenlijk wel moeten gaan kopen. We zijn op het moment ongeveer net zoveel kwijt aan huur en persoonlijke leningen als dat we aan de hypotheek aan maandlasten moeten betalen. Het verschil is natuurlijk dat met huren de verhuurder er wijzer van wordt en dat met de hypotheek het huis stukje bij beetje van jezelf wordt.
OK, dat besluit was dus snel genomen.

We kwamen behoorlijk snel een nieuwbouwplan tegen dat ons erg aansprak. :

Dit is De Grote Hof in Nootdorp. (als je doorklikt naar die site: we willen een huis van woningtype A1)

Afgelopen vrijdag hebben we een gesprek gehad bij de makelaar. Er staat nu een huis in dit plan gereserveerd op onze naam. Het plan gaat door (dat was eerst ook nog onzeker).
De huizen hebben hun voorkant aan de binnenkant van het hof en de buitenkant van het hof zijn de achtertuinen. Je hebt dus een grote gemeenschappelijke tuin (het hof) en een eigen achtertuin.
Er is geen autoverkeer in de Grote Hof. De auto’s staan in de parkeergarage die onder het veld in het midden ligt. Dat is gelijk ook het nadeel: je mag je auto niet voor huis neerzetten. Wij vinden dat niet zo erg, ik vind al dat blik in de straat toch niet zo mooi (en ook niet zo veilig).
We hebben nu nog even wat bedenktijd gekregen, maar eigenlijk zijn we er wel uit.
Als alles een beetje loopt met de bouw, zal ons huis voor de bouwvak van 2006 opgeleverd worden.

Nu zijn we ons dus druk aan het orienteren met hypotheken enzo… Niet materie waar ik me normaal gesproken mee bezig houd, dus we hebben erg veel bij moeten lezen. We zijn er ook nog lang niet uit welke vorm we willen en met wie we in zee gaan. In ieder geval niet met de Postbankleeuw. Die viel een beetje tegen, en had niet veel bijzonders te bieden. Ook stond hij niet echt te springen om onze klandizie, want hij had het druk met bestaande klanten. Tja, dan gaat het over he…

Advertentie

13 gedachtes over “huizenjacht deel twee

 1. type A is ook het meest gangbaar lijkt me,……de rest toch een beetje apaprt en misschien onhandig.
  al die “vides” enzo 😉

 2. Zit er wel een groot hok bij? Met een gezellig werkbankje erin om te klussen. Dat is iets wat ik zelf heel erg mis in mijn huidige huisje.

 3. Het enige wat mij wel aanspreekt is het vele groen en géén blik. Wij zijn verwend vrees ik; voel me hier in het hoge noorden goed thuis in een oud huis, en ik vind het dan ook moeilijk om me voor te stellen hoe ik die rijen huizen zou vinden. Maar voor ‘daar’ lijkt het me vrij luxe, zeker de kavelgrootte en het groene!
  kijk ook eens bij Bouwfonds, offe, maak een afspraak met een hypotheker. Nádat je hebt genoten van je honeymoon, uiteraard 8)

 4. @Richtsje: tja, als we in Friesland konden wonen hadden we dat allang gedaan! Dan hadden we ook nooit het bedrag uitgegeven aan wonen dat we nu doen, maar we hebben niet veel keus. Wonen hier is duur.

 5. Ik heb altijd bewondering voor mensen die een bouwtekening kopen. Vrienden van ons zitten al een tijdje in IJburg: zo desolaat! En toch schijnt dat op termijn heel mooi te worden.
  Als je een pioniersgeest hebt, is het vast een enorme uitdaging. Ik ben heel suf in een jaren dertig rijtje terechtgekomen: wat je ziet is wat je krijgt.
  Ik ben benieuwd hoe je toekomstige paleis wordt!

 6. Wij gaan morgen kijken of we ook in de grote hof mogen wonen, hopen dat er nog een zonnige woning te vinden is.

  Zodra we weten of we er mogen wonen, horen jullie meer.

 7. we mogen ook in de grote hof komen wonen, als we de hypotheek kunnen regelen. we zijn helemaal rijk gerekend dus we kunnen er met gemak wonen, nu nog kijken of dat echt het geval is

 8. Hoi Amarin,

  Ik heb je site gevonden via google, op zoek naar “De grote hof”. We hebben een optie tot aanstaande woensdag, maar twijfel, twijfel, twijfel. Het probleem is namelijk dat het nogal dicht bij de snelweg ligt. Wat betreft geluidshinder valt het wel mee, maar fijnstof enzo van uitlaatgassen….

  De rest is helemaal super… alleen dat puntje snelweg…

  Hoe kijken jullie daar tegen aan??

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s