koffie is geen coffee


Een fatsoenlijk bakje koffie is lastig te krijgen in de USA. De Amerikanen vinden het belangrijk dat de koffie ‘hot’ is, maar smaak is geen vereiste.
De enige koffie die in de richting komt is die van de ‘Starbucks’. Vers aangekomen in New York vond ik het een slap bakje. Op het vliegveld van Memphis was ik blij eindelijk weer een Starbucks te zien en genoot ik van koffie ‘met smaak’.

Tot een jaar of twee geleden dronk ik bijna nooit koffie trouwens, langzaam aan ben ik het gaan waarderen. Ik kwam erachter dat ik koffie vooral heel erg sterk lekker vind. Dat is in Nederland niet zo’n probleem.
In Amerika wel.
We waren uit Oak Hill, West Virginia weggegaan zonder ontbijt. Dat gaf niks, want op de highways heb je om de haverklap een food-exit:

Normaal gesproken dan. Want West Virginia is niet zo dichtbevolkt. En heeft niet echt grote steden. Dus het duurde en duurde, we reden al een uur en we waren nog niks tegen gekomen.
Op een gegeven moment dus maar een ‘gas exit’ gepakt (dat is een cluster tankstations bij elkaar) en daar donuts en zwarte koffie genomen. Aangeprezen als de ‘beste koffie van de USA’. Halve liter koffie in een beker, donuts mee… Ik kijk voordat ik de deksel op de beker druk nog even in de beker. Ik kon door de koffie heen de bodem zien! Het was heet water met een kleurtje.
Dat was echt de allerslapste koffie ooit. Dus als je ergens ziet dat ze de ‘beste koffie van de USA’ schenken; niet nemen.
Wat wel grappig is trouwens de gewoonte om deksels op de koffiebeker te doen. In het deksel zit een tuitje en daarmee kun je terug naar je peutertijd: lekker lurken aan een tuitdrinkbeker. Alleen nu geen roosvicee maar cappucino.

Advertentie

11 gedachtes over “koffie is geen coffee

 1. Die tuitjes zijn tegenwoordig ook verkrijgbaar op de koffie op het station.
  Again…you missed the cheesecake factory 😉
  Ik ben al een jaar of 10 bezig het geheime recept voor hun raspberry-white chocolate coffee te ontleden…werkelijk de lekkerste coffee die ik ooit gedronken heb.

  En heit; se ha wol brune putsjes om yt bier hinne… 😉

 2. @heit: budweiser is ‘it’ bier, en hat ek gjin smaak. Fierder binne se hielendal fan de ‘low-carb’ en ‘light’ bieren op de tap. Dus wy bestelden mar Kylians Red (op fles). Dat hienen se hast oeral wol, mar waard wol sjoen as bier mei in hiele sterke smaak.
  Wyn wie relatyf fierstente djoer dus hawwe wy us mar net oan weage.

 3. Lekker zo’n slap bakkie. Dat heb ik in de States leren drinken en dat doe ik nog steeds! En dan nog decaf ook, anders word ik helemaal hyper.
  Ik heb ook nog zo’n food-exit foto in een van m’n albums zitten. Ik vond het toch zoooo typisch Amerikaans. Gaan we richting Harveys of richting Dunkin Donuts?? Of toch maar Wendy’s?
  Ik vond Big Boy altijd zo heerlijk. Eindeloos buffetten voor een habbekrats. Geen wonder dat de Amerikanen zo groeien.
  Hier in Maleisië kunnen ze er trouwens ook wat van met al die foodcourts… En ik maar denken dat ik hier af zou kunnen vallen.
  Fijne vakantie nog mei dyn mantsje in de US of A!
  Tropische groet uit KL!

 4. De VS en koffie, breek me de bek niet open. In het Noord-oosten en Californie is het nog wel te doen, maar in de rest van het land begrijpen ze er geen biet van.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s