R.E.M.


setlist R.E.M.-optreden in Ahoy, 3 feb

Dit heb ik gisteravond dus allemaal live gehoord!
We waren om halfzes bij Ahoy, net op tijd om bij de voorste vijftig in de rij te staan. Een uurtje buiten gewacht, om halfzeven ging de zaal open. Snel lopen naar zo ver mogelijk vooraan (je mag niet rennen) en het lukte ons ook nog om in het voorste vak terecht te komen. De fanclubleden hadden al eerder naar binnen gemogen, dus die stonden er al maar vulden gelukkig niet dat hele vak.
Om acht uur kondigde Michael Stipe het voorprogramma aan: The Thrills.
Ik kende zowaar twee nummers van ze. Helaas een iets te eentonig repertoire en een zanger die iets te ‘zeurderig’ zong. Het heeft wel potentie trouwens, maar het is nog niet echt super. Maar ja, we kwamen ook niet voor hen.

Grappig was trouwens dat het publiek aardig homogeen was: twintigers en begin dertigers… het zal dan toch wel muziek van mijn generatie zijn…

R.E.M. was heeeeeelemaal te gek. Het concert van bijna twee jaar geleden in Tivoli blijft natuurlijk de top, maar dat was zo uniek, die kans krijgen we niet meer. Dit was een hele goede tweede, en voor een ‘groot’ concert geweldig goed.
Stipe is natuurlijk een enorme entertainer die zijn hele lichaam in de strijd gooit om het publiek te veroveren.

Advertentie

7 gedachtes over “R.E.M.

 1. Geweldig concert hè? Ik was al een beetje jalers op jullie voor in de zaal. Ik had ook best een setlist willen scoren 😀
  Ik zat, op de tweede ring, een beetje in het miden. Wel jammer, want je beleeft een concert zittend toch anders dan in de zaal.
  Maar ik was erbij, en dat was belangrijk. 😀

 2. @Elly: wij konden net niet een songtekst vangen (michael stipe kan zijn teksten niet onthouden, en aan het eind strooide hij dus de songteksten in het rond). We grepen er net naast, jammer.
  Deze setlist staat op de foto op de website van R.E.M. (www.remhq.com).

 3. Maar waren het wel songteksten? Ik dacht eigenlijk ook dat het setlisten waren, maar is een gok hoor. Hij kan best teksten onthouden (heb hem tenminste niet een keer zien kijken daarin) maar gooien ho maar. 😉
  Maar daarom nog geen minder geslaagde avond hoor! REM rocks!

 4. @Chrizzie: een meisje dat naast ons stond heeft een blaadje gevangen en het was een songtekst.
  Hij is in ieder geval onzeker wat betreft het onthouden van de teksten, in Tivoli had hij ze ook voor zijn neus staan (dat kon ik goed zien want daar stond ik weer met mijn neus bovenop!)

 5. Oh, da’s wauw! Had wel gezien dat ze er waren, maar ben niet zo’n concertganger en loop alleen maar achter de feiten aan 😕
  Je boft maar dat je er wél bij was!

 6. ja dat was alweer een week geleden he! volgens mij was ik 1 van de jongste! (17 jaar) maar was wel een top concert!

 7. Heeft iemand van jullie toevallig ook opnames van het complete concert ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s