hiep hiep hypotheek…

Vandaag gingen we maar weer eens bij de hypotheekadviseur langs. Omdat we nu zo precies ongeveer weten wat deze grap ons gaat kosten, konden we nu serieuze en precieze berekeningen laten maken.
En natuurlijk uitvogelen welke hypotheek, van wie, wat voor vorm en nog talloze andere opties het beste bij ons past.
Dus vlogen er heel veel cijfertjes, risicoprofielen, aflossingen, verzekeringen en wat dies meer zij over tafel.
Wat wel fijn was is dat de rente weer een stukje gezakt was in vergelijking met begin december (toen we voor het eerst informeerden naar hypotheken en mogelijkheden).
Wel taaie kost hoor, als je geen economie in je vakkenpakket hebt gehad

Morgen gaan we bij nog een andere adviseur langs, eens kijken wat die te vertellen en te bieden heeft. Dus dan weer een paar uur met de neus in de cijfers en prognoses.

Daarna waarschijnlijk gaan vergelijken tussen de verschillende aanbiedingen en dan weer knopen doorhakken…
Er is namelijk niet echt te spreken van ‘de goedkoopste’ of ‘de beste’.
Het zou wel handig zijn om een glazen bol te hebben en even te checken in de toekomst wat een euro over pakweg dertig jaar nog waard is… En wat de beleggingen over die periode gedaan hebben.

Gisteren hebben we foto’s gemaakt van de bouwplaats, maar omdat Hedz wat problemen had met een weigerachtig Windows kunnen deze nog even niet geshowd worden. Nog even geduld!

Advertentie

4 gedachtes over “hiep hiep hypotheek…

  1. over 30 jaar is één euro € 0,50 waard. Als er niet dit of als er niet dat enz. enz.. Het is en blijft een gok. Beleggingen over een periode van 30 jaar stijgen, omdat de periode lang genoeg is. De rente zal nu wel zowat op z’n laagste punt staan, het gaat misschien nog met 1/10 procenten omlaag, maar dat maakt amper verschil. Mooi lang vastzetten, lijkt me beter dan kortere perioden.
    Sterkte ermee.

  2. de Windows problemen zijn voorlopig opgelost en de foto’s gedownload, dus ze zitten eraan te komen 😉

  3. “blij dat de rente weer een stukje gezakt”
    bij de meeste spaarhypovormen betekent dit dat de renteopbrengsten van je opgebouwde spaartegoed (ter aflossing van de hypo aan het eind van de rit) ook navenant zakken! Hierdoor zal je inleg (levensverzekeringpremie) hoger worden om toch de lening af te kunnen lossen. Per saldo maakt dan dan geen fluit uit. Pin je dus niet alleen vast op rente-opbrengsten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s