Cades Cove, Smoky Mountains

Gisteren hebben we The Village van M.Night Shyamalan gezien.

Hele mooie film, alleen totaal niet wat ik er van te voren van verwacht had.

De film bracht ons weer even terug in Cades Cove, midden in the Smoky Mountains (en die liggen weer in Tennessee, USA).
Deze film gaat over een kleine geisoleerde gemeenschap in Pennsylvania, zo ongeveer eind 19e eeuw. Klik maar op de link in de eerste zin als je er meer over wilt lezen.
Wat grappig is, is dat we in januari in de Smoky Mountains in een (verlaten) dorpje geweest zijn waar van 1820 tot 1930 een hele gemeenschap geleefd heeft, vrij geisoleerd van de rest van de wereld. In 1930 is er een natuurgebied van gemaakt, maar ze hebben de huizen van de mensen laten staan en zo kun je dus zien hoe kolonisten in die tijd leefden.

Dit is bijvoorbeeld het huis van de eerste ‘settler’ aldaar:

Hier woonde hij met zijn hele gezin, het zal er aardig vol geweest zijn!

Ze hadden trouwens wel gigantisch mooi uitzicht daar:

De huizen van de kolonisten stonden in de bossen rondom dit open stuk. Dit stuk was ooit opengebrand door de Cherokees, zodat ze beter konden jagen. De kolonisten vonden het wel handig dat het open lag en hebben er vrij intensieve landbouw gedaan (katoen, groente, mais etc.).
Nu proberen ze er weer het weidelandschap van te maken dat de Cherokees gemaakt hadden.

Het is nu trouwens ook wel duidelijk denk ik waarom de Smoky’s zo heten:

Advertentie

5 gedachtes over “Cades Cove, Smoky Mountains

 1. Oh de Smokies zijn prachtig! Het is al weer 9 jaar geleden dat ik daar was. Ik herinner me nog dat er 1 zo’n drukbereden scenic route was die altijd volstond met auto’s in de hoop een glimp van een beer in een boom op te vangen. Tja, die beer in de boom hebben we inderdaad gezien toen!
  Ik durfde nooit m’n tent uit ’s nachts om te plassen, zo bang was ik dat er beren op de camping rond zouden scharrelen.
  En de Amish in Pennsylvania zijn ook een brok nostalgie. Ik vond net alsof ik op de set van het kleine huis op de prairie was beland..
  Heb je die Amish gezien in Pennsylvania?

 2. Voor mij allen van uit de boekjes en van jullie foto’s. Misschien komt het er nog eens van, al maak ik helemaal geen plannen om de oversteek te maken ๐Ÿ˜‰
  Beren hou ik liefst op knuffelniveau en Amish ken ik vooral van een mooie HarrisonFord-film… The Village moeten we ook nog doen. Zucht, loop ik dan altijd achter?? ๐Ÿ˜ฎ

 3. ๐Ÿ˜ฆ ๐Ÿ˜ฎ ๐Ÿ˜• ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ˜ฆ ๐Ÿ˜€ 8) ๐Ÿ˜ฎ ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜• ๐Ÿ˜ฆ ๐Ÿ˜› ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜ฎ 8) ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ˜ฆ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜• ๐Ÿ˜ฎ ๐Ÿ˜ฆ ๐Ÿ˜• ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜› ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ˜ฆ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜• ๐Ÿ˜› 8) 8) ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜• ๐Ÿ˜ฎ ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜• ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜ฆ ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ˜ฆ 8) ๐Ÿ˜ฎ ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜• ๐Ÿ˜ฎ ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜ฆ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜ฎ ๐Ÿ˜› 8) 8) ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ˜ฆ ๐Ÿ˜ฎ ๐Ÿ˜• ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜‰ 8) ๐Ÿ˜ฎ ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜€

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s