burenruzie?

Het nieuwe winkelcentrum dat tegenover ons gebouwd wordt, nadert zijn voltooiing.
23 februari openen de eerste twee winkels hun deuren, de Plus en de C1000. Al een week of twee staan er advertenties in de lokale sufferdjes van de Plus, maar van de C1000 had ik nog niet zoveel gezien. Wel in de winkel, ze zijn afgelopen donderdag dicht gegaan op de oude locatie (10% korting op het hele assortiment, dat was wel cool).
Maar, de C1000 slaat terug!
Kijk maar:

Niet zo netjes vind ik zelf.
En ik zit niet te wachten op de grootste slager… als vega zijnde. Ik heb trouwens geen idee wat ik van de Plus moet verwachten, ken de Plus niet.
We zullen volgende week wel zien of we nog naar de Appie in Nootdorp moeten, of dat we het af kunnen met de supermarkten op loopafstand!

Advertentie

11 gedachtes over “burenruzie?

 1. @jufjojo: ik dus ook niet. En het is wel lekker makkelijk van de C1000 te zeggen dat ze zonder stunts hun klanten tevreden hebben gehouden.
  Als je in zo’n grote wijk (evenveel inwoners als Sneek) maar 1 supermarkt hebt, heb je echt niet te klagen over aanloop hoor! Wij noemden deze supermarkt weleens voor de grap de supermarkt met de hoogste omzet per vierkante meter in Nederland.
  Denk dat ze nu bang zijn voor een beetje concurrentie.

 2. Ze zijn niet voor niks bang: Plus is dus echt wel goedkoper. Over goedkoop gesproken: vind die actie van C1000 behoorlijk goedkoop!

 3. Ik denk dat het meer met de manager van die C1000 te maken heeft (hij is verantwoordelijk voor het zetten van zo’n advertentie lijkt me) dan met de C1000 in het algemeen.

 4. @corrie: ja, dat klopt wel. C1000 is volgens mij allemaal franchise, dus de ene C1000 is de andere niet. De groenteafdeling van deze C1000 is bijvoorbeeld behoorlijk goed, maar die in Delft had vaak beschimmeld spul ertussen liggen, en was absoluut niet dagvers.

 5. Ja het is inderdaad franchise. Je ziet op de kassabon naast de C1000 naam ook altijd de naam van de ‘eigenaar’ (tenminste bij die van ons). Ik vind de vleesafdeling van onze C1000 heel goed, groente/fruit kan soms iets verser.

 6. ‘k Zou willen dat ik beide supers op loopafstand had šŸ˜® Maar goed dan had ik ook maar niet met manlief in zo’n klein gehucht moeten gaan wonen šŸ˜‰ [we doen ’t hier met een troefmarkt, ooit van gehoord?? en als variant de super+lidl in Grou of de Poeisz in Akkrum]
  Ach, je moet toch wat om op te vallen, zo’n zet van de C1000 uitbater valt bij zijn eigen zaak vast wel goed 8) In de consumentengidsen hou ik wel wat bij welke winkel beste kwaliteit levert, de Plus scoort ook prima dacht ik zo!
  En Appie, tja, daar ben ik dol op voor de apartere dingetjes, maar kom er niet zo vaak…

 7. Ben ik de enige die het wel een grappige actie vindt?
  Het lijkt me dat zo’n advertentie iedereen op scherp zet en dat is volgens mij alleen maar voordelig voor de klanten.
  Wel een raar beleid van de gemeente dat ze in hun bestemmingsplan 2 supermarkten naast elkaar neer zetten.

 8. @tante Neel: dat is toch wel vaker zo dat er in een winkelcentrum meer winkels van dezelfde soort zijn? In de Parade in Nootdorp (10 minuutjes fietsen vanaf dit winkelcentrum) zitten nog een Lidl, Super de Boer en Albert Heijn vlak naast elkaar.
  Qua supermarktdichtheid niet te klagen dus…

 9. ik ken de parade toevallig en supermarkten bij elkaar is inderdaad geen vreemd verschijnsel…letterlijk naast elkaar komt weining voor… zit in mijn geheugen te graven of ik uberhaupt ergens gezien heb.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s