Rins de Brandweervrouw

Afgelopen dinsdag was het Internationale Vrouwendag. Ter ere hiervan kwamen brandweervrouwen langs bij de kamer om een petitie aan te bieden (dat er best meer vrouwen bij de brandweer zouden mogen zijn). Ook gaven ze vlak voor het aanbieden van de petitie aan vrouwelijke Kamerleden en het personeel een lesje brandweerspuit hanteren.
Dit was tijdens de lunch, dus het leek ons wel grappig om even een kijkje te nemen. Vervolgens werd aan mij gevraagd of ik het ook eens wilde gaan proberen. Altijd in voor een geintje ging ik de wedstrijd aan met mijn collega.
Pas toen ik klaar was zag ik dat er ook camera’s bij waren, en ik herkende de camera-man van het journaal. Ik ging er van uit dat ze de instellingen enzo even op ons geoefend hadden; de kamerleden kwamen na ons namelijk de spuiten hanteren.
Toen dit afgelopen was ging ik weer vrolijk verder met werken. Na het werk ging ik met (oud) Student en Stad uit Groningen op bezoek bij Marjo van Dijken. Marjo was raadslid in Groningen in de tijd dat wij oud-studentenstadjers ook actief bij de gemeentepolitiek betrokken waren (met maar liefst 1 zetel in de raad!).
Marjo is inmiddels kamerlid voor de PvdA, het werd tijd dat we eens met haar gingen bijpraten.
We hebben gezellig geborreld in Nieuwspoort en zijn daarna nog een hapje gaan eten in Havana’s. Het was tegen twaalven dat ik thuis was, dus geen journaal meer gezien.
Dus; ook mijzelf niet gezien…
Want mijn brandweeractie was te zien in het Journaal van 22.00 uur. Ik hoorde vandaag pas van een aantal collega’s dat ik daarin te zien geweest was.
Het Journaal is te zien op deze link, het filmpje zit ongeveer op 12 minuten en 33 seconden.
klik hier voor het filmpje

Advertentie

4 gedachtes over “Rins de Brandweervrouw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s