poll uitslag

De polluitslag was niet echt verrassend, net als bij de verkiezingen in Zimbabwe was er maar 1 echte optie. Alleen krijg je hier geen eten van me als je stemt.
In ieder geval, het weer heeft geluisterd. Een heerlijk zonnetje en zaterdag was het zelfs tijd voor de eerste keer ontbijt op het balkon dit jaar .
Het plan was om daarna lekker te gaan lezen op het balkon, maar toen kwamen we er achter dat het congres van D66 live op tv was. Jaja, het is wat. D66 die ons met mooi weer van het balkon af weet te houden. Dan moet het wel wat zijn. Vond wel mooi hoe D66 ‘debatteert’. Dat is een opmerking/vraag van iemand uit de zaal, antwoord van de partijbons aan wie de vraag gesteld was, klaar. Meestal gaan debatten heen en weer tussen vrager en beantwoorder. Het zal wel wat te druk geweest zijn.
Maar als dit democratie is… eerst duw je een minister er door heen, vervolgens maak je aan het begin van het congres excuses, omdat je niet doorhad dat het congres hier zich door voor het blok gezet voelde.

Vraag je je toch af, hoe dat ooit ging bij de Grieken op de Agora. Heeft echte democratie ooit bestaan? Is het bestaan van echte democratie wel zo wenselijk?
Ach, we hoeven ons er de komende tijd eventjes niet druk over te maken. De gekozen burgemeester is ‘in onderzoek’, dus voordat we daar weer wat van horen…

De rest van de zaterdag ook de tv aangehad, je wilt het toch weten als de paus overlijdt…
Zondag was het gelukkig weer mooi weer, dus een herkansing voor met boekje op het balkon zitten. Toen Hedzer zijn boek uit had zijn we naar Delft gefietst. We wilden een ijsje halen bij de ijssalon, maar daar stond zo’n enorme rij dat we dat plan maar snel hebben ingeruild voor een witbiertje op de Beestenmarkt.
Het terras van Kobus zat helaas al vol, dus eerst maar even bij de buurman op het terras gezeten. En ook eerst maar even geen bier, maar een glaasje fris. De bediening was ronduit bot op dit terras, volgens mij heeft de serveerster alleen maar ‘hoi’ ofzo gezegd, daarnaa zwaaide ze wat met het kastje waar de bestellingen ingevoerd worden en daaruit leiden wij af dat we mochten bestellen. Vervolgens werd de bestelling ons zwijgend gebracht. Hoe het afrekenen ging weet ik niet. Heel fout: Ik zag bij Kobus een tafeltje vrijkomen, ben daar alvast gaan zitten terwijl Hedzer nog bij de buren afrekende.
Bij Kobus was de bediening een heel stuk vriendelijker en werd er tenminste een beetje een praatje gemaakt.
Daarna weer teruggefietst, eten gekookt en helaas niet kunnen eten op het balkon omdat het weer ineens slechter werd.
Tja, toen was het alweer maandag en begon de harde werkelijkheid weer!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s