Terschelling, fotoverslag

30 april, op de boot.
Het was schitterend mooi weer in Akkrum. Het begon al wat grijzer te worden richting Harlingen en op de boot werd het nog mistiger en kouder dan het al was. We hebben wel buiten gezeten, het was namelijk een ontzettend volle boot en buiten was het ietsje rustiger (maar wel koud).

1 mei, strand Midsland aan Zee
Na een dag schitterend weer (terwijl het aan de vaste wal dus pet was), werd het helaas ook minder op het eiland. Hier zie je dus dat het weer langzaam aan slechter wordt, de buien hangen al in de lucht.

1 mei, meivuur op Midsland
Zaterdag hadden we vanaf de boot al een grote stapel brandhout zien liggen op het strand, later op die dag zagen we ook dat er in een weiland bij Midsland verdacht veel brandbaar materiaal op een stapel lag. Al terugfietsend van het strand bij Paal 8 telden we vijf rookpluimpjes. En inderdaad, het waren (heel erg grote) meivuren. De vlammen gingen echt metershoog! Het dreigde nu echt te gaan regenen, dus wij zijn doorgefietst naar Midsland voor cappucino met cranberrytaart en later nog een halve liter witbier (lekkere Duitse, in een heel mooi glas!). Ze hadden hier trouwens een indrukwekkende bierkaart, maar we hebben alleen maar hun witbier gehad. Heerlijk op een terrasje, onder de luifel…

4 mei, de Koffiepot (Midsland)
Het weer was inmiddels zoveel slechter geworden dat we tussen 1 en 4 mei al helemaal geen foto’s gemaakt hebben. Hier een binnenfoto. En alweer aan de cranberry. Ik aan de Cranberry Cheesecake, Hedzer een cranberry pannenkoek.

6 mei, HT race
Ondertussen was de wind gedraaid naar Noord West, en ook nog met zoveel kracht dat de lucht aardig schoongeblazen was. Dus niet meer zo grijs, lekker blauw maar wel behoorlijk fris.
Dit was ook de dag van de Harlingen – Terschelling race. Dit is een roeisloepenrace die tussen 11 en 12 uur begint in Harlingen en als het goed is komen de eersten aan op Terschelling rond halfvier ’s middags.
Met deze wind kwamen de eersten pas rond half vijf binnen. Het grootste deel van de deelnemers heeft het dit jaar niet gered. De wind tegen was natuurlijk niet goed maar ook de vloed komt rond een uur of vijf op en de stroming voor de haven wordt dan zodanig dat je niet meer tegen de stroom op kunt roeien.
Zwaar respect voor de teams die het wel gehaald hebben, er waren erbij die echt helemaal finaal kapot over de finishlijn kwamen en daarna de haven ingesleept moesten worden omdat ze niet meer verder konden.
En op 7 mei zat het er al weer op voor ons, dus met de snelboot (via Vlieland) terug, Morpheus ophalen, wasjes draaien, opruimen… Het harde leven begint weer!

Advertentie

7 gedachtes over “Terschelling, fotoverslag

  1. De fjoeren, de meierblis, dat hiene se ek op Texel, ik soarge wol dat ik der by wie yn myn jongensjierren. Luilak hiene se der ek, mar dat is neffens my net op skylge.

  2. Ja luilak deden ze volgens mij ook wel op Schier; heb ergens een foto van mijn vader , verkleed en dat was volgens mij ter ere van luilak (mijn ouders komen van Anjum, ligt vlakbij lauwersoog) Jammer van het slechte weer maar ws heb je je wel vermaakt. Zit nu in Turkije en daar hebben we alles gehad; sneeuw, onweer, storm maar ook veel zon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s