recept voor pastasalade met zalm

Nu met dit warme weer is het natuurlijk niet zo prettig om lang in de keuken te staan. Ik heb nu heel lui een pizza in de oven, ga ik over een paar minuutjes lekker opeten!
Maar daarna ga ik pasta-salade maken. Niet alleen omdat dit ideaal is met warm weer. Ook omdat Hedzer straks met een jet-lag terug komt (Flagstaff heeft 9 uur tijdsverschil). Hij heeft dan op de meest gekke momenten honger en dan is het handig dat hij even een bakje pasta-salade uit de koelkast kan halen. Voor ’s avonds heb ik er lekker nog een soepje vooraf bij, stokbrood, uienstokbrood… heerlijk.
Het recept voor de pastasalade:
-kook 4 eieren , laat ze afkoelen en daarna in stukjes snijden.
-kook een halve zak pasta (250 gram denk ik…), ook af laten koelen
-maak een saus van 4 eetlepels yoghonaise en 3 eetlepels pesto . Als je erg van pesto houdt kun je hier natuurlijk mee varieren en meer pesto doen. Doe er een beetje citroensap bij.
-snipper 1 rode ui en een snij een stuk of 6 middelgrote champignons in schijfjes
-bak de uien en de champignons (paar minuutjes, niet te lang).
-snij 1 gele paprika (of rood, of groen, maar ik hou wel van het zoete van geel)
-snij 3 tomaten in kwarten. Probeer hiervoor tomaten met smaak uit te zoeken, dus geen vleestomaten. Tasty Tom of trostomaten zijn hier heel geschikt voor.
-snij een punt brie in stukjes. Als je heel erg van kaas houdt kun je er ook nog wat blokjes belegen kaas aan toe voegen.
-doe alles bij elkaar in een schaal, verder voeg je nog toe:
zwarte en/of groene olijven (hoeveelheid hangt af van hoe lekker je ze vindt…
een a twee eetlepels kappertjes
eventueel een teentje gehakte knoflook
een klein blikje roze zalm . De hele goedkope is hiervoor niet zo geschikt omdat daar vrij veel graatjes enzo inzitten.
-vervolgens alles door elkaar heen scheppen, een nachtje in laten trekken en dan genieten maar

3 gedachtes over “recept voor pastasalade met zalm

  1. Klinkt erg lekker. In Nederland maakte ik ook vaak pastasalade als het warm was maar gek genoeg eten we hier gewoon stamppot bij 35 graden. Dat vinden de kids toch het lekkerste.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s