++

Het was leuk in Gilze-Rijen, maar wel heel erg warm. De vliegshows (o.a. Red Arrows maar veel en veel meer) waren indrukwekkend. Helaas was het afgelopen zaterdag ook al heel erg warm. Ook waren we al om halfzeven opgestaan (en dat voor een zaterdag!) dus om een uurtje of drie na lange tijd in de volle zon hadden we het wel gehad.
Zondag was natuurlijk ook warm, lekker op het balkon gezeten met een boekje en een groot pak ijsthee.
Maandag op de fiets naar het werk, dat kan mooi met dit weer. Het zijn gekke weken, zo vlak voor het reces. Iedereen ziet het zomerreces als een soort van deadline waarvoor bepaalde zaken absoluut afgerond moeten zijn. Veel, heel veel vergaderingen dus. Ook nog wat spoeddebatten tussendoor, wat weer zorgt voor verschuivingen in de agenda(‘s). Het houdt je van de straat.
Ondertussen veel te warm om te computeren, ik heb eigenlijk niet eens mijn mail gecheckt. Nou ja, via webmail check ik de koppen van de mailtjes op mijn werk en besluit dan om geen enkel mailtje op de prive-mail te openen.
Ik ben trouwens de hele week op de fiets naar het werk geweest (is een dikke dertig minuten, als de Hoornbrug open staat en de stoplichten tegen zitten veertig minuten).
Fietsen is hier niet zo geweldig als in mijn vorige woonplaats. Helaas zijn de wegen en stoplichten hier niet ingericht op fietsers. Veel knopjesstoplichten, dus veel rood dat op groen springt als je op de knop drukt (daar fiets ik nu dus ook vaak door rood als er geen ander verkeer is).
Ook houdt de gemeente/provincie zich niet meer aan het ‘niet-de-brug-open’ voor negen uur ’s ochtends. In de winter/lente was dit wel het geval, maar dat principe is helaas afgeschaft. Ook charmant zijn de wegwerkzaamheden waardoor je geacht wordt een ommetje te maken door een van de meest foute straten in het Laakkwartier. Omfietsen is tegen mijn principes (tegen die van mijn medefietsers ook), dus daar cross ik over de rijbaan die voor auto’s bedoeld is.
In ieder geval, fietsen is op zich best wel leuk, maar minder obstakels zou nog leuker zijn. Als ik trouwens bij de fietsenkelder van het werk ben, heb ik nog een aantal obstakels te nemen, je moet best vaak door poortjes en sluizen (met pas). Irritant is dat de kaartlezer de ene keer links zit en de andere keer rechts. Dus met fiets aan de hand telkens je pas wisselen (en de hand waarmee je je fiets vasthoudt). Mijn fiets is te mooi om op het Plein te zetten, maar veel collega’s die op oude barrels rijden nemen niet de moeite van de fietsenkelderhindernisbaan.
Voor de rest ben ik heel erg blij dat het nu weer weekend is en dat ik nu even lekker dingen in mijn eigen tempo kan doen.
Straks weer heerlijk boekje lezen… misschien een wit-biertje… of een roseetje… mmmmm!

Advertentie

2 gedachtes over “++

  1. Enige voordeel van het hete weer inderdaad: de pc blijft wel ‘ns uit en je leest buiten nog eens een boek. ‘Normaal’ verzanden we al snel in een ander soort ritme: wat rommelen in huis en om beurten achter de pc.
    Fietsen naar mijn werk: ik zou oook wel willen. Maar het is ruim een uur en bezweet aankomen is ook nix. Dan zou ik tussen de leerlingen moeten gaan douchen, zij verkleden zich dan voor de gymles en ik om te gaan werken. Nee, voorlopig nog maar niet …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s