Hofstra

VVD-kamerlid Hofstra, zojuist op Radio 1:
“ik heb het wetsvoorstel van de minister nog niet gelezen, het is immers reces, ik heb alleen het stukje in de Telegraaf gezien, maar het lijkt op een of ander 1 april grap. Ik vind het absoluut geen goed plan.”

Als je het niet gelezen hebt, waarom ga je er dan wel over praten?
Dan wil je wel heel graag op de radio! Ach ja, het ging natuurlijk over Hofstra’s stokpaardje, automobilistje pesten. (Dat vindt hij niet leuk.)

Het gesprek ging over het volgende stukje dat vandaag in de Telegraaf stond:

Peijs verbiedt losse spullen in auto
AMSTERDAM – Om de veiligheid in auto’s te verhogen mogen vanaf 1 januari 2006 losse spullen niet langer in een rijdend voertuig liggen. Paraplu’s, stratenboeken en andere, bij een botsing of noodstop gevaarlijke, projectielen mogen niet meer in een personenauto rondslingeren.
Minister Karla Peijs (Verkeer en Waterstaat) heeft deze maatregel laten vastleggen in het nieuwe voertuigreglement. Losliggende voorwerpen in de auto kunnen bij onverwachte bewegingen op de weg voor ernstig letsel zorgen. Vaak vliegen deze spullen dan met een enorme kracht door de auto met alle gevolgen van dien.

Advertentie

8 gedachtes over “Hofstra

 1. tja, als er nou een campagne kwam met spotjes en billboards om dit probleem aan de orde te stellen…maar meteen een wet….lijkt mij ook wat overdreven.

  Jou niet?

 2. Heb een tijdje in letseldossiers gezeten. Dan weet je wat voor kwaad een losliggend ding in de auto kan aanrichten en wat dat de maatschappij kost.
  De meeste mensen beseffen het niet, maar als je van plm 50 km/u ineens op 0 km/u komt vliegen alle losse dingen met 50 km/u door je auto heen en dat is hard! Inclusief jezelf als je niet in de riemen zit. Ik hoop het nooit weer mee te maken. Bij ons in de racerij zien we er ook streng op toe. Ik vind het dus wel goed als dit via wet geregeld wordt.

 3. Tuulk kan er van alles door de auto vliegen. Ik snap alleen niet zo goed dat het helemaal vastgetimmerd wordt, lijkt me zo vergaand?!
  Enniewee, wij doen ons best om alles netjes in te pakken 😀

 4. Wilde je steeds een fijne vakantie wensen en steeds vergeet ik het 😕 Dus alsnog een hele fijne vakantie!!! XXX Cindy

 5. Ik dacht dat dit kabinet minder regeltjes wilde. In plaats van zich druk te maken over de slechte economie vinden ze dat de verantwoordelijkheid van de inzittenden tekortschiet en worden er weer extra regeltjes bedacht.

 6. grootste kolder: mogen de kinderen dus niet meer een (strip)boek lezen in de auto of geen gameboyspelletje doen? en hoe moet dat dan met mijn dropjespot? Wordt die in beslag genomen???

 7. met de strekking van het voorstel ben ik het wel eens; het is levensgevaarlijk om losse spullen in je auto te hebben. Maar ik vraag me af of je dat met een wet af moet dwingen. Hoe handhaaf je vervolgens? Lijkt me eerder dat je mensen er bewust van moet maken dat het gevaarlijk is en dat ze er op moeten letten, in plaats van er nog een regel op los te laten.

 8. je moet van je auto geen prullebak maken. een auto heeft niet voor niets opbergcompartimenten en een paraplu kan net zo goed in de achterklep. Maar dan moet ook het roken in de auto verboden worden. Als je dagelijks op de weg zit merk je wat er allemaal kan gebeuren in een seconde. 😦 😕

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s