Morpheus naar de dokter

Gisteren hebben we Morpheus voor de jaarlijkse prik en controle naar de dierenarts gebracht. Kregen we toen we hem net hadden laten castreren nog een waarschuwing dat we er op moesten letten dat hij niet te zwaar zou worden, nu is het beestje volgens de dierenarts ‘aan de magere kant’.
Morpheus is nu eenmaal een superactieve kat, die regelmatig het hele huis op en neer sjeest. Daar blijf je wel slank bij. Hij heeft altijd wel brokjes staan, dus honger lijden hoeft echt niet. Alleen als hij net van het pension terugkomt, waar hij elke dag blikvoer krijgt, dan wil hij nog wel eens weigeren om weer brokjes te eten. Maar hij krijgt dan snel genoeg honger en dan weet hij niet beter.
Verder was meneer goed gezond, op een groot minpunt na. Dat was vorig jaar ook al een probleem, en dat was nu behoorlijk verergerd. Hij heeft namelijk heel veel tandsteen en dat hoort niet bij zo’n jonge kat.
We hebben dus proefzakjes speciaalvoer tegen tandsteen meegekregen van twee merken (Hills en Royal Canin) om te zien of hij het lust. De brokjes zijn behoorlijk groter, zodat er goed gekauwt wordt. Ik heb Morpheus zonet de Hills gegeven en hij zit er heerlijk van te smullen. De grotere brok is wel even wennen voor hem, hij wilde het al zo doorslikken maar dat wilde toch niet helemaal, dus nu moet hij wel kauwen.
Ook kregen we nog een pilletje mee om Morpheus te ontwormen. Morpheus pillen geven is gelukkig niet moeilijk, hij heeft amper door wat er met hem uitgehaald wordt.
Gisteravond was hij supermoe en heel erg slaperig, zal wel de reactie geweest zijn op de vaccinatie. Hij was heel erg hangerig, maar zijn oren waren niet heel erg warm dus koorts had hij niet. Vanochtend was hij al weer de oude, dus erg veel last had hij niet.
Nu nog even testen welke van de twee merken hij het lekkerste vindt (op zich is Morph een alleseter, maar je weet het nooit) en dan maar even een tijdje aan het dure voer, zien of het helpt.

Advertentie

2 gedachtes over “Morpheus naar de dokter

  1. is ’t trainingsskema van Morpheus ek te folgjen? En toskstien weihelje mei lekker iten, liket my ek wol wat.

  2. Zo hé, een heuse keuring lijkt dit wel! Jullie Morph is even flink bestudeerd 😀
    Wij kochten voor Suzy speciaal voer, bij de Welkoop,volgens mij dat Royal-spul waar jij het ook over hebt. Vond ze lekker enwas voor de tanden idd heel goed. Hopelijk gaatdat bij Morpheus ook goed, want tanden zijn zo essentieel voor de pluizige jagers 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s