aargh… grr!

Onze herrie-bovenburen (heb ik al eens eerder over geschreven) zijn nu laminaat aan het aanleggen. Erg, erg, erg irritant. De hele tijd klop klop en tik tik tik boven je hoofd is niet fijn.
Ik hoop alleen dat ze het deze keer wel goed doen, zoals het hoort in een appartement.
Denk het niet, want volgens mij trekken ze zich daar niet zoveel van aan.
’s Avonds na elven nog met je hakken over de harde vloer het hele huis doorlopen bijvoorbeeld. Wij denken dat ze hun (waarschijnlijk) laminaatvloer niet met geluidswerende platen gelegd hebben omdat alles van boven heel erg doorklinkt. Als er spullen vallen echoot het helemaal door naar beneden.
Ook hebben ze een voorkeur voor ruzie maken na elf uur ’s avonds, al is dat nu al weer wat minder als in het begin (lees: niet meer wekelijks).
Ook is er een periode geweest dat er rond twaalf uur ’s nachts bezoek kwam (elke doordeweekse avond!) dat aanbelde. Als ik elke avond iemand op dat tijdstip naar binnen moet laten, moet die persoon mij maar even bellen met de telefoon, en niet met de intercom die het gebouw doorgalmt.
Gaatje boren: dat doe je bij voorkeur om een uur of zeven op zondagavond. Of een uur of elf, ook prima gaatje-boor-tijdstip.
Tja. Ze zullen zich wel niet zo goed beseffen dat ze in een appartement wonen… De afgelopen dagen begonnen ze elke keer om een uur of tien met breek werkzaamheden (zal het oude laminaat wel geweest zijn).
In dat opzicht moet ik blij zijn dat ze het in ieder geval overdag aanleggen…

Nu nog even uitleggen aan Morpheus dat het wel vervelende herrie is, maar dat een dikke staart krijgen en blazen naar het plafond geen zin heeft.

Nog een paar maand, en dan hebben we geen bovenburen meer… kan niet wachten!

Advertentie

6 gedachtes over “aargh… grr!

 1. kan ik me voorstellen!
  Toen ik in Haarlem in een flat woonde had ik ook bovenburen met laminaat…was ook vrij gehorig en ze hadden kleine kinderen die het liefst de hele dag heen en weer renden over het laminaat.
  Of in de douche ( van dat granito matriaal) met knikkers spelen….erg goed hoorbaar.

  Maar gelukkig alleen maar overdag,….’s avonds nooit last dus geklaagd heb ik nooit.

 2. @jufjojo: wij hebben zelf ook laminaat, maar met geluidswerende platen en we hebben nooit schoenen aan in huis. Als je laminaat hebt moet je gewoon rekening houden met je buren.

 3. Ik heb ook laminaat gelegd… en inderdaad met ondervloer… Vandaag ben ik ook zonder schoenen gaan lopen, terwijl je met sportschoenen niet echt veel last hebt. Het zal mij benieuwen naar de herrie in de flat… ben zeer benieuwd!

  wel lastig voor jou! Is de kat al gestopt met blazen?

 4. Geweldig zo’n kat. Als mijn schuin-boven-buurman op zijn balkon komt, begint Mingus ook te blazen. Hij is erg aardig, maarja, een man en daar heeft mijn keretje het niet zo op.

 5. de bovenburen van myn bovenburen hebben een voorkeur voor harde dreunmuziek. En daar is elk tijdstip geschikt voor vinden hun. 😦

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s