weekend lekker al begonnen op vrijdag!

Gisterochtend om een uur of acht opgestaan zodat ik niet al te veel last zou hebben van de hitte met joggen. Helaas lukte het me niet om de tweede helft van het schema goed af te werken. Niet omdat mijn lichaam niet meer wilde, maar ik had geen lucht meer. Te benauwd. Het was ook supervochtig en drukkend weer. Vandaag maar even niet gegaan, morgen weer een nieuwe poging!
Om halftwaalf verwachtten we Hedzer zijn ouders, die kwamen een dagje naar ons toe en we hebben ze opgehaald van de tram.
Via het nieuwe winkelcentrum, waar weer nieuwe winkels op punt van open gaan stonden, naar huis gelopen. Nog even bij de bloemenzaak naar binnen, want ze hadden geen bloemetje meegenomen en Hedzer zijn moeder wilde graag dat ik er daar een uitzocht. Ze hebben daar altijd erg mooie orchideeen en ik heb een mooie gele uitgezocht.
Thuis lekker aan de koffie met tompoezen (ik ook, dieet even een dagje niet gevolgd). Daarna naar het bouwterrein van het nieuwe huis gereden, ook daar was het een stuk verder als de eerste keer dat ze kwamen kijken.
Toen even doorgereden naar Delft, voor een heerlijk ijsje bij van Bokhoven. Onder het ijsje-eten scheen de zon behoorlijk, maar we hoorden ook een behoorlijk harde onweersklap en de lucht zat ook vol met donderwolken. Gelukkig bleef de zon er aardig bij, dus na het ijsje zijn we naar de Beestenmarkt gegaan om nog even bij Kobus op het terras te zitten.
Nog even bij de eigenlijk veel te dure kringloopwinkel gekeken en ons verbaasd over artikelen die daar tweedehands meer kosten dan nieuw in de winkel.
Daarna op naar huis. Lekker borrelen op het balkon met lekkere hapjes. De eigengemaakte chilikoekjes bevielen goed. Ze zijn ook erg lekker en helemaal niet moeilijk te maken (zie hieronder voor het recept).
Hedzer kluste ondertussen het avondeten, heerlijke spinazie-zalm ovenschotel.
Na het eten was het tijd om mijn schoonouders weer terug te brengen naar de tram. Een heerlijk gezellig dagje, in goed gezelschap en met lekker eten, wat wil je nog meer om je weekend goed te beginnen !

Advertentie

6 gedachtes over “weekend lekker al begonnen op vrijdag!

 1. Heej, ik wist niet eens dat je op een tompouce-vrij dieet bent! Tom Poes, ook zoiets, die is ineens vaderloos 😕
  Ik kan me voorstellen dat je met hardlopen de puf er uit had hoor, Het was hier ook niet te harden. Ik heb het hele houthok leeggehaald en Koos heeft het sloopwerk gedaan, dat wasook verre van aangenaam… En de luchtvochtigheid binnen was ook zo heftig, het parket stond eng bol hier 😦 Dat komt alweer bij gelukkig!

 2. Dat heerlijke hete vochtige weer hebben we hier iedere dag.
  Sinds ik lid ben van het zwembad ben ik gelukkig een pondje tropenvet kwijtgeraakt maar als het zo heet is heb je inderdaad niet zo veel puf.
  Wat heerlijk dat je zo snel in slaap kunt vallen.
  In Friesland sliep ik tijdens de vakantie wel als een roos. Heerlijk met die frisse plattelandslucht in de vouwwagen.
  Echt jammer dat ik dat hier moet missen.

 3. ik zag dat je in de tweede kamer werkt…lijkt me best wel interessant 😛
  …en wat dat fries betreft;”doar ken ik net tsjin oer, eilaas!!”

  groetsje cecco 8)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s