Morpheus is gek


Beetje wazige foto want ik heb alleen mijn mobiel om foto’s mee te maken, maar wat je hier ziet is een kletsnatte Morpheus.
We hadden natuurlijk al lang vastgesteld dat Morpheus een gekke kat is. Hij heeft hoogtevrees en is gek op kiwi’s.
Maar vanochtend was wel weer een hoogtepunt in de gekte. Als wij gaan douchen, hobbelt Morpheus altijd mee omdat hij graag water van de douchevloer drinkt, en als er iemand douchet dan ligt er lekker veel.
Om dan toch niet nat te spatten, gaat hij op de wasmand zitten, en blijft daar gezellig zitten terwijl ik me douche. Hij wil dan ook graag aangehaald worden, of zijn neus tegen mijn neus parkeren, zodat hij de druppels die van mijn gezicht afvallen op kan vangen en op kan drinken.
Aanhalen met natte handen is absoluut geen probleem, hij vindt het juist geweldig dat je hem in zijn nek kriebelt dan.
Vanochtend dacht ik terwijl hij zo lekker op de wasmand zat, zou hij zich nu ook op laten tillen? En jawel, meneer nestelde zich lekker in mijn armen (ik had hem dus niet vast) en keek nieuwschierig om zich heen. Stapje voor stapje ging ik richting douchestraal. Een schouder eronder, een arm eronder, met mijn rug eronder, hoofd eronder… en Morpheus bleef vrolijk in mijn armen liggen. Ik liet wat water over hem heen lopen en hij vond het helemaal geweldig.
Een kat die van douchen houdt! Die het heerlijk vindt dat er warm water over zijn lijfje loopt… Na het douchen probeerde ik hem af te drogen met een handdoek, maar dat werd niet gewaardeerd. Meneer was zich druk aan het wassen en vond het geen probleem zo nat zijn.
Ik denk dat het nu wel officieel is. Morpheus is gek. Knettergek.

Advertentie

11 gedachtes over “Morpheus is gek

  1. Dit is echt raar. Murphy is geloof ik omgekeerd, die kan veel water niet echt waarderen, maar als hij kletsnat thuis komt, vind hij het heerlijk om met een handdoek afgedroogd te worden.

  2. Fygo, mijn kater, blijft ook graag in de buurt van de douche als ik eronder sta, ook om de douchevloer af te likken als ik klaar ben.
    Ook zit hij graag ergens waar ik ( met een beetje moeite) hem kan aaien maar als hij echte druppels voelt issie wel weg hoor 😉

    Famke gaat altijd erg miauwen als ik in bad zit….dan ziet ze me niet maar hoort ze me wel en ze durft niet op de badrand te zitten 🙂

    oei oei oei ik mis mijn katten……

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s