male chauvinist pig

Beste mannetjes die nu jullie mening aan het spuien zijn op standpunt nl. Jullie snappen er echt geen bal van he?
Dat moeders tegenwoordig ook uit werken gaat, is niet omdat ze zo graag het gezinsinkomen hoger wil maken voor de luxe.
Ik dacht dat we de tijd dat je als vrouw blootsvoets en zwanger achter het aanrecht moest blijven toch al heel lang achter ons hebben.
Maar nee. 3 mannetjes achter elkaar, die het belachelijk vonden dat de overheid bijdraagt aan kinderopvang, want kinderopvang is iets verwerpelijks. Dat wordt namelijk gebruikt door ouders die hun verantwoordelijkheid niet nemen, maar kinderen op de wereld zetten en vervolgens die kinderen negeren om zichzelf te verrijken. Yeah.
Heel irritant.

Advertentie

10 gedachtes over “male chauvinist pig

 1. Ben je toevallig zwanger? 😛
  Dat ouders zelf ook moeten bijdragen aan de kosten van kinderopvang lijkt me nogal normaal. Dat een werkgever bijdraagt ook. Maar waarom de overheid?
  Ik word er een beetje moe van dat de overheid alles maar moet betalen en mensen de verantwoordelijkheid van bijna alles afschuiven op de overheid.
  Verder word ik ook moe van het standpunt dat vrouwen MOETEN werken om mee te tellen in de samenleving.
  Hoezo keuzevrijheid?
  Ik vind kinderopvang niet verwerpelijk (hoewel ik er zelf 10 weken na mijn bevalling echt niet aan moest denken om mijn poppedijn in een creche te deponeren) maar waarom dat van overheidsgeld zou moeten?
  Laten ze dat toch vooral in beter onderwijs steken.

 2. @huisjeboompje: de overheid moet er aan bijdragen omdat de maatschappij uiteindelijk profiteert van arbeidsparticipatie van vrouwen. Bovendien zeg ik niet dat vrouwen moeten werken. Maar met de huidige wetgeving voor de kinderopvang, wordt het sommigen onmogelijk gemaakt om te werken omdat ze de kinderopvang niet kunnen betalen. Lage inkomens hebben daar geen last van, maar middeninkomens wel. Ook is het zo dat sinds jauari werkgevers niet meer verplicht zijn om een bijdrage te leveren. Als je pech hebt, moet je dus alles zelf betalen. Dat kan dusdanig heftig zijn, dat een vrouw besluit om te stoppen. Vervolgens kan 6 jaar later de overheid weer geld in haar stoppen omdat ze wil herintreden op de arbeidsmarkt.
  En nee, ik ben niet zwanger. Ik erger me er alleen aan dat er mannen zijn die denken dat kinderopvang alleen maar een zaak is voor jonge ouders en verder helemaal niemand. Dat is het niet, het is iets wat in onze hele maatschappij grijpt en uiteindelijk iets dat er voor zorgt dat ook de AOW van die mannetjes betaald wordt door de kinderen die nu in de opvang zitten.

 3. hi, door Hyves weer eens effie op je weblog beland. vee foto’s enzo! kwat eeen leuk trainingspak 😉 komt Hedzer alweer bijna terug uit San Francisco? ik ben gisteravond uit de trein komen rollen, 11,5 uur uit Salzburg. erg de moeite waard en mooie stad. wat zijn trouwens je plannen voor je verjaardag? ging je nou eten met je family? en heb je nog wensen? laat maar even weten of ik zaterdag of een andere dag langs kan komen. groetjes!

 4. Kinderopvang is alleen zo moeilijk in Nederland. We lopen hopeloos achter. Ik ben ooit gestopt met werken omdat de kinderopvang meer kostte dan mijn salaris opbracht!

 5. Eigenlijk vind ik dat alle werkloze vrouwen èn mannen in de kinderopvang moeten gaan werken. Zo zijn de kosten een hoop lager en blijven mensen lekker van de straat.

 6. Beetje bekrompen gedachte inderdaad. Het lijkt mij geweldig om op een kind te passen, maar dat betekent niet dat ik een bloedhekel aan de crèche heb. Tijden veranderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s