lekker lopen

Zojuist lekker een half uur achter elkaar gejogd. Voor het eerst zo lang achter elkaar. Ging heerlijk. Het was ook heerlijk: muziekje op, opkomend zonnetje dat door flarden van ochtendmist heen prikt… lekker bij het water langs door het ‘groen’ van de wijk.
Ja, ik weiger om het natuur te noemen. Of om het hier ‘ruim’ te noemen. Sorry, maar het niet ruim opgezet hier (het is VINEX! het is Ypenburg!) en natuur… 5 jaar geleden liep er een landingsbaan waar nu ons huis staat. Er om heen waren weilanden. Dat is wel ruim, open en groen maar het stickertje natuur wil ik er niet opplakken. In ieder geval loopt er een watertje over de hele lengte van de wijk met een schelpenpad aan beide zijden en het is een mooi parcours voor mijn hobbelacties.
Wat vervelend is dat de gemeente na eerst een hele tijd het onderhoud aan dat schelpenpad langs het water genegeerd te hebben, je moest uitkijken om niet te struikelen over de pollen onkruid, het vervelende is dat ze het onderhoud nou wel heel rigoreus opgepakt hebben en het schelpenpad zo goed als omgeploegd hebben. De ondergrond is dus niet meer een lekker hard schelpenpad, maar nu een soort van rul zand met hier en daar een schelp.
De gemeente is hier toch irritant met onderhoud, dus verbetering zal er niet inzitten en ik heb dus een iets andere route ’s ochtends.
Ook vervelend zijn de hondenbaasjes die hun honden los laten zodra ze in de groenstrook zijn. Het mag niet (daar zijn speciaal aangewezen hondenuitlaatplekken voor) en het is vervelend, want lang niet elke hond is gedisciplineerd. Ook zijn ze niet de enige hond die uitgelaten wordt; en vaak wordt het vervelend als er twee loslopende honden zijn.
Maar ach, in principe, het was lekker lopen en ik kon de dertig minuten prima volhouden.
Zo maar eens naar het werk. Vorige week was een behoorlijk drukke week, vooral woensdag was rennen, vliegen, stilstaan, rennen, hollen en weer door. Maar ook de andere dagen waren druk.
Deze week voor het eerst vijf dagen. Een full-time werkweek is bij ons 32 uur, maar bij uitzondering mag je 36 uur. Ik heb er wat extra dingen bijgekregen per 1 september, en daarom ga ik de ene week vier dagen werken en de andere week vijf.
Fijne dag iedereen, geniet lekker van het zonnetje!

Advertentie

7 gedachtes over “lekker lopen

  1. de grindpaden hier bij ons de buurt zijn ook geploegd en een paar weken daarna kwamen er nieuwe schelpen overheen zodat de paden nu weer perfect zijn. Er is dus nog hoop voor je hobbelcircuit.

  2. Ik woon dicht bij de randweg, met een prima fietspad ernaast (aan beide kanten). Het is zo, dat ik op elk moment een stuk kan afsteken! Een half uur red ik nog niet…nog láng niet!

  3. Ach waar is de gemeente niet irriitant met het het onderhoud??? Hier is het ook en zootje. Je kan op sommige plaatsen amper op een stoep lopen zonder een been te breken. Met een buggy/jogger is het helemaal een drama! Hopeloos…..

  4. Ik heb bewondering voor je doorzettings vermogen. Begin straks naast m’n uurtje gymnastiek entwee uurtje per week fitnessen bij de fysio nu ook aan de 50+ fitness in een fitnesscentrum,verheug me erop en ik hoop dat m’n rug en gewrichten het allemaal vol gaan houden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s