beetje druk!

Afgelopen week was mijn eerste vijfdaagse werkweek sinds lange tijd. Bij ons is fulltime namelijk 32 uur, bij hoge uitzondering kun je 36 uur werken. Dat doe ik nu: ik werk de ene week 32 en de andere week 40 uur.
Ook heb ik er wat andere, inhoudelijke taken bij gekregen. Genoeg om mij bezig en van de straat te houden dus.
Een week hard gewerkt dus. Zaterdag vierde Rixt, Hedzers zusje, haar verjaardag. Het vergde even een aantal rondjes rijden door de Wagenings suburbia maar uiteindelijk vonden we haar nieuwe stulpje, een twee-kamer-appartementje in een studentenflat. Daar gezellig bijgekletst, nog even naar het centrum gewandeld, lekker op het terras gezeten terwijl er een damesmarathon voorbij kwam (best leuk, dat je zelf met een koel glas drinken op het terras zit terwijl anderen hard proberen te rennen…). Daarna had Rixt lekker eten gemaakt, toen het eten op was was het tijd voor het feestje en stroomde het huisje helemaal vol.
Het leukste was natuurlijk dat Rixt nu ook een kat heeft, voor haar verjaardag gekregen. Ze heeft een oude (10 jaar) uitgezocht in het asiel en het beestje is erg dankbaar voor alle aandacht die hij krijgt.
Gisteren was dus nodig om bij te komen en het huis schoon te maken. Nadat ik mijn schoonmaakklusjes gedaan had, kreeg ik een heerlijke zelfgemaakte pizza door Hedzer voorgeschoteld.
Mijn afvalpoging is nog steeds bezig. Ik val nog steeds af, alleen niet meer zo spectaculair als eerst. In een week ben ik van 84.8 kilo naar 84.4 kilo gegaan. Is nog steeds bijna een pond. Ok, het gaat nog steeds wel hard maar niet zo hard als ik wel zou willen.
Nog een ander heel fijn mooi meegenomen voordeel is dat mijn “gezonder eten/ meer bewegen” actie mij een lager cholesterolgehalte heeft opgeleverd.
Zoals sommigen van jullie wel weten ben ik erfelijk belast met een pakketje genen dat zijn werk niet doet: hierdoor maak ik een enzym bijna niet aan dat normaal gesproken het cholesterol uit je bloed haalt. Ik geloof dat het voor 0.02% werkt ofzo. Da’s niet genoeg. Dus ik moet cholesterolpillen slikken, speciale boter smeren en verzadigde vetten vermijden en onverzadigde vetten binnen zien te krijgen.
Mijn waarden verschilden behoorlijk met die van januari, dus ik was blij effect te zien. Het is niet helemaal eerlijk, want in januari was ik net terug van drie weken door Amerika reizen. Dat is qua vetten natuurlijk niet de beste omgeving.
(voor degenen die de waarden wat zeggen: in januari was het 6.10 en nu is het 4.89) .

Advertentie

8 gedachtes over “beetje druk!

 1. Ik ha jim beide dus myn erfenis al trochjun, lokkergenoch is der no folle mear oan te dwaan as doe’t se by my untdekten. Ik bin wol fan miening dat der nog ’n soad husdokters’en sels specialisten binne dy’t it probleem underskatte. Wy meie bliid weze dat wy yn Grins belanne binne en mei de organisaasje Bloedlink yn kontakt kommen binne. Dizze minsken dogge in soad undersyk en probearje dat ek nei de polityk te oer te setten.
  Sukses mei dyn dieet en sport, dat binne wis belangryke factoren.

 2. Smeer je ook van die pro-active boter? Mijn Frsyke zwager doet dat ook want die heeft dezelfde kwaal als jij.
  Fijn dat het de goede kant opgaat met het pondjesminderen. Vele grammen maken heel wat kilo’s.
  Petje af voor je doorzettingsvermogen!

 3. Dat is heel netjes !, Bij mij zit verhooogt cholesterol in de familie, de laatste keer dat mijn cholesterol gehalte gemeten is was het 8. nog wat… maar mijn ‘goede’ cholesterol was ook vrij hoog.. en zoals de dokter zei: plus en plus = min. het zal wel. Misschien toch maar weer eens laten checken… 😕

 4. Hard werken dus…
  het afvallen gáát toch nog!? En snel afvallen is helemaal niet goed, als je het langzaam doet…schijnt het langer effect te hebben!

 5. Die waarde lijkt me netjes joh, onder de 5 is wel wat moet toch? En afvallen, ik heb geen idee hoe je dat doet, ik wil ook een paar pondjes kwijt (nix meer hoor) en hoop dat ik dat red met wat gaan sporten en minder chips eten 😉
  Blij ben ik dat ik niet meer zoveel werk hoor!
  En lief van Rixt, een poes zo een kans geven. Wedden dat je extra geniet van zo’n knuf??

 6. Bijna een pond is niet spectulair, maar als het gewoon komt door je eetgewoontes aanpassen en meer lichaamsbeweging en niet door een heel streng dieet, dan is de kans heel groot dat het er ook afblijft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s