Prinsjesdag 2005

Dinsdagochtend stonden de eerste fans al vroeg achter de dranghekken. Mijn werkkamer heeft zicht op het Mauritshuis, en dinsdag dus ook zicht op Prinsjesdagtoestanden .

Hier staat Frits Wester uit te leggen wat er straks allemaal gaat gebeuren (het clubje mensen links recht voor het Torentje)

Een uurtje later. De vakken vol, de veteranen langs de kant en de marsmuziek kondigt de komst van de Gouden Koets aan.

Eerst nog de zwarte koetsen met prinsen en prinsessen:

En dan rijdt de Gouden Koets bij ons langs het gebouw.

Na afloop stroomt de Ridderzaal weer leeg. Dan gaan de ambassadeurs nog even wat drinken in het Mauritshuis. Dat is ook een mooi moment omdat vooral de dames uit Afrika en Azie gekleed zijn in de meest prachtige traditionele gewaden. En voor de rest kun je je een soort van “wat dragen zij” showtje opvoeren. Hier staan ze in de rij om het Mauritshuis in te kunnen gaan.

Tja, van de inhoud van de Troonrede kun je niet echt blij worden. Dus dan dit keer maar voor de vorm gaan!

Advertentie

5 gedachtes over “Prinsjesdag 2005

  1. We hoeven dit jaar iets minder in te leveren ,zo te lezen . Maar ik moet zelf deze winter ook inleveren . Ik zag dat jij ook al leuk bezig bent. Maar het zo langzaam bij me . Ik werk met onsjes. Zeg succes en gr. Jan .

  2. Volgens Fokke en Sukke wordt het dit jaar iets minder K** dan vorig jaar, maar je hebt in ieder geval genoten van het uitzicht!

  3. Grappig gezicht die foto’s. Een paar jaar geleden ben ik ook in Den Haag geweest. Bij het binnenhof, het Mauritshuis enz. Het was alleen geen Prinsjesdag 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s