snif snif snotter…

Het begon vrijdagochtend met een vervelende keelpijn, ondertussen heb ik er al een paar pakken zakdoekjes doorheen gejaagd: ik ben snip, snipverkouden. Het virusje circuleert al een paar weken op het werk en helaas heeft het mij ook stevig te pakken.
Juist afgelopen weekend kon ik het niet gebruiken want we hadden allemaal leuke plannen!
Zaterdag waren we 1 jaar getrouwd. We zouden deze zomer nog een keertje naar Madurodam (want o schande, daar ben ik nog nooit geweest…), en zaterdag leek ons wel een leuke dag voor zo’n uitje. Helaas hingen er iets teveel donkere wolken boven de stad, dus we hebben Madurodam op het laatste moment maar weer afgeblazen. In plaats daarvan besloten we iets eerder uit eten te gaan en dan naar de film.
In plaats daarvan zijn we op het einde van de middag naar het centrum van Den Haag gegaan met de tram, beetje door de stad banjeren om uiteindelijk op een terrasje voor een witbiertje en fried shrimps en daarna nog een terrasje voor nog een witbiertje en olijven met feta (njummm!). Bij juliana’s op het terras zagen we dat hun menukaart voor het avondeten er ook niet verkeerd uit zag, dus hebben we daar ook gedineerd. Het eten was erg goed, bediening en service ietsje minder, maar de kwaliteit van het eten maakte wel veel goed. Daarna dus naar de Skeleton Key, niet al te ingewikkeld verhaaltje maar wel een spannende film.
Zondag eerst lekker uitgeslapen en daarna de spulletjes gepakt om naar Friesland te gaan. Maandag ging ik namelijk mee met een werkbezoek van de PvdA Tweede-kamerfractie aan Friesland, de start was in Akkrum en aangezien mijn schoonouders daar wonen was het wel zo gemakkelijk om daar de avond van te voren te gaan slapen. Hedzer kon de laptop meenemen en maandag overdag dus vanuit zijn ouderlijk huis ‘thuis’ werken, wel zo gezellig dus.
Het werkbezoek maandag was er 1 van 14 werkbezoeken aan verschillende regio’s in het land. Afgelopen maanden heb ik in een werkgroepje gezeten dat dit gecoordineert heeft en deze werkbezoeken maken weer deel uit van een groter project dat aangestuurd wordt door onder andere Joanneke Kruijsen (het kamerlid waar ik voor werk). Het project heet “mensenwerk op het platteland”. Gaat onder andere over vitalisering van het platteland en is ook bedoeld om de focus van de fractie ook op het platteland gericht te krijgen en niet alleen op de stad.
De kamerleden die gisteren in Friesland op bezoek waren, waren Piet Straub, Jacques Tichelaar en Wouter Bos. Vooral de laatste zorgde ervoor dat er heel wat pers meeging de bus in.
De oplettende kijker heeft mij gisteren dan ook kunnen spotten in het Omrop Fryslan nieuws terwijl Wouter geinterviewd werd in Raerd.
We zijn in Akkrum, Jirnsum, Poppenwier, Raerd en Eastermar geweest. In de eerst genoemde dorpen vanwege de woningbouw en de projecten om kleine dorpen leefbaar te houden, in het laatst genoemde dorp vanwege een uniek door de boeren gedragen agrarisch natuurbeheerproject.
. Ook hier weer de camera’s van Omrop Fryslan maar dan vanwege een documentaire die gemaakt wordt over Jan Douwe van der Ploeg, hoogleraar in Wageningen die gecharterd was om ons ter plekke een en ander uit te leggen.

Na het werkbezoek nog even met Hedzer een wandeling gemaakt door Akkrum, daarna heerlijk gegeten bij Hedzer zijn ouders en toen was het alweer tijd om naar huis te gaan.
Vanochtend allebeide vroeg naar het werk en laat weer thuis (ik om kwart voor zeven, Hedzer half acht). Druk druk druk… dan krijg je dat!

Advertentie

11 gedachtes over “snif snif snotter…

 1. IK hoop dat je verkoudheid snel weer over is! Zoiets kan echt roet in het eten gooien!
  Dus PvdA komt bij de mensen thuis! ach… toch leuk een bedijfsuitje in het ‘thuisland’?

 2. Zelf ook vaak van deze bijeenkomsten bezocht en ook mee georganiseerd. Het is altijd wel preken voor eigen parochie en het is leuk om de mensen te enthousiasmeren op deze manier. Andersdenkenden bereik je moeilijk, maar hoe dat moet is niet eenvoudig aan te geven. Ik vind dit altijd nog beter dan het spiegel en kraaltjesgedoe of rode rozen uitdelen. Ik hoop altijd maar dat het geen “één keer in de vier jaar show” wordt.
  Wat de verkoudheid betreft: volgens mij is de hele familie ermee behept, dus troost je daar maar mee.

 3. inderdaad, is dit weer in stukje van de erfenis?
  Ik heb het idee dat jullie (heit en mem) dat concept nog niet helemaal begrepen hebben…..

  twee dagen erge keelpijn, daarna enorm gesnotter maar het lichaamsgevoel is beter dan eerst. 🙂 😦 😕

 4. Toe juh tutte, dan hiest hjir moai even op kofje kind!! 😀 😀
  Spitigernôch moast ik wurkje, koe dus it ferslach foar de website fan Jirnsum ek net meitsje…

 5. Ik heb je niet gezien op tv helaas 🙂 Volgens mij was het een erg sterk verkoudheidsvirus, want ik heb er nu ook last van 😕

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s