(stukje) beter

Het gaat weer beter, nog steeds suboptimaal maar mijn functioneren wordt niet meer belemmert door langdurende hoestbuien en ander verkoudheidsleed. Ik hoest nog maar heel af en toe en de zakdoekjesconsumptie is ook aan het dalen (al helpt Hedzer nu wel mee met het opmaken van de voorraad.)
Vrijdag lekker naar de kapper geweest, haartjes zijn eerst allemaal weer donkerkoperblond geverfd en daarna zijn er nog een stuk of wat blonde highlights bij ingedaan. De kapper heeft hele fijne massagestoelen bij de wastafel, en dat was erg fijn voor mijn zieke lijf.
Toen ik terug was van de kapper kwamen de kinderpostzegelverkopertjes bij de deur langs, heb een meisje immens blij gemaakt omdat ik wel twee pakketjes kocht, dat deed bijna niemand. Vervolgens met Hedz de weekendboodschappen gedaan en na het eten lekker een beetje omgelummeld.
Zaterdag was het heel mooi weer en voelde ik me weer een klein stukje fitter (lees, iets minder als een vaatdoek.) Omdat ik ook de hele week nog niet had gejogd vanwege dat irritante virus en ik toch in beweging wil blijven, gingen we een rondje lopen naar Nootdorp (inclusief lopen naar ons nieuwe huis), via een koffiestop bij de Parade en polderweggetjes terug naar Ypenburg. Best een mooi rondje zo met al die nieuw aangelegde paden. Zo ongeveer zes, zeven kilometer dus de beweging wel gehad.
Daarna voelde ik me toch niet meer zo superfit, dus toch maar niet naar een housewarmingfeestje gegaan dat eerst nog wel in de planning stond. Ik had vooral geen zin in de rook, kreeg het bij voorbaat al benauwd.
In plaats daarvan hebben we zelfgemaakte pizza gegeten en lekker films gekeken op de bank. Star Trek Nemesis (DVD) en What Lies Beneath (TV). Beiden waren erg goed.
Zondag was ook een heerlijk lummeldagje, alleen het weer iets minder dus allemaal binnendingen gedaan.
Vanochtend ging de wekker weer lekker vroeg, toch maar weer voorzichtig beginnen met joggen. Niet gelijk een halfuur, maar eerst maar eens een kwartiertje hobbelen. Ging prima, pas aan het einde ontzettende hoestbuien omdat (hier begint even een persoonlijke frustratie) ik allemaal mensen tegenkwam die een peukje roken terwijl ze naar de tram wandelen of de hond uitlaten. Doe dat toch niet! Ze denken zeker dat niemand er last van heeft omdat ze buiten roken. (einde van de frustratie over rokers).
Na het joggen op naar het werk. Een lekker, niet te druk dagje. Om een uur of drie begon ik toch te merken dat ik nog niet helemaal fit ben, werd behoorlijk moe terwijl het vandaag niet druk was.
Tussen de middag heb ik nog boodschappen gedaan en had ik bij de Blokker attributen gehaald om de accubak met kaars een herfstaankleding te geven. De zomeraankleding was zand met verschillende schelpjes en een zeester, met een lichtblauwe kaars erin. Ik had nu een mooi vogeltje gehaald en (plastic maar dat zie je niet) herfstfruit met een aquablauwe kaars.
Helaas is het vogeltje verbannen door Hedzer omdat het ‘beppe-kitsch’ zou zijn. Ik vind hem ‘mooi-kitsch’ en niet ‘beppe-kitsch’, maar het lukt me niet om Hedzer er van te overtuigen. Hij was bang dat de volgende stap de plastic reiger in de tuin van het nieuwe huis zou gaan worden als hij instemde met het vogeltje. Nu gaat het vogeltje maar mee naar het werk om daar op mijn bureau te zitten.
Kijk nou, dit is toch ‘mooie-kitsch’?

Advertentie

8 gedachtes over “(stukje) beter

 1. het spijt me voor jou Amarins, maar ik moet Hedzer gelijk geven…dat kan echt niet hoor 😉

  als je weer helemaal fit bent, zul je het vast wel begrijpen 😛

 2. beppe hie indie ek fan dy fugelstjes, en dy hingje no by us. Dy binne fan hout en sitte op in stikje bast. It sil wol nostalgie weze.

 3. jeetje, lang verhaal zeg.. moet ik alles lezen???

  oke…zal ik even doen dan…

  ……klaaaaaaaaaaaar….
  (goed he??)
  😉

  waar is nu de foto van de herfst-accubak?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s