Tikkeltje te vroeg?

Aan het einde van de middag je boodschappen doen heeft zo zijn risico’s. Sinds een kleine week hebben we hier in het nieuwe winkelcentrumpje tegenover ons huis ook een Keurslager zitten. Alleen is het niet zomaar een slager, maar een ‘versleverancier’. Vandaar dat ik daar als vega toch ook wel wat te zoeken heb.
Ze verkopen namelijk ook verse groente en zijn daarmee goedkoper dan de C1000. Verder hebben ze losse paddestoelen van allerhande soorten te koop. Ideaal voor ons vega’s: een handje oesterzwammen, een handje shi-take, een handje kastanjechampignon en de proteinebron is weer gewaarborgd voor een maaltijd. Ook hebben we nu eindelijk een verkooppunt van lekker brood in de wijk.
Vandaag ging ik er even heen voor een wokmixzakje groenten en voor een paar paddestoeltjes. Lopende naar de kassa kom je door de bakkersafdeling. Die route hebben ze volgens mij expres bedacht.
Want na een dagje werken, met alleen een calorie-arme lunch, is het toch wel heel moeilijk om de verleiding te weerstaan van kruidnootjes. Nog even flitste door mijn hoofd dat het nog maar half-oktober is en nog veel te vroeg voor Sinterklaassnoep. Maar ja, kruidnootjes zijn zoooo lekker. Toen ik de kruidnootjes pakte, lachte er nog iets anders naar mij in dat schap… Sinterklaasschuimpjes… en ook die heb ik meegenomen. Zo fout… maar zo lekker!

Advertentie

7 gedachtes over “Tikkeltje te vroeg?

  1. Ik doe ook zo mn best, maar heb de afgelopen weken toch al enorm van de marsepijn en de speculaas zitten snoepen…Hopelijk is mijn “honger “naar dit spul nu gestilt. 8)

  2. Ik vind het wel errug vroeg hoor. Ik heb voor mezelf de regel bedacht dat ik pas aan pepernoten, speculaas e.d. begin vanaf 1 november a.s. Ik loop er nu resoluut aan voorbij. Wel moeilijk hoor 😉

  3. wij hebben al 2 kilo op…(de AH verkoopt bolletje per 1000 gram, en die zijn zo lekker!) de chocoladeletters laat ik wel links of rechts liggen (hoe ik er langs loop)

  4. Slechte gewoonten zijn gewoon het lekkerst. De Dijk zong het al, maar het is waar. Ik zag de chocolade-Sinterklazen en de marsepeinen varkentjes ook alweer liggen. Tja, ieder jaar hetzelfde, alles voor de commercie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s