welkom op de kermis

Even voor het beeld: dit is een artist impression van het winkelcentrum tegenover ons (huidige) huis.
Leuk, een winkelcentrum voor de deur en ook erg handig enzo. Zag er ook wel mooi uit. Links bovenaan het plaatje zie je witte blokken bovenop de gebouwen staan. Die witte blokken staan op elke toren (9 in totaal). Die witte blokken heten in projectontwikkelaarsjargon ‘sfeervolle lichtbakens’. Donderdag is de officiële opening en dan zou ook de verlichting definitief aangaan. We hebben vorige week een krantje ontvangen waarin enthousiast werd geschreven over de sfeerverlichting. Helemaal geweldig was dat de verlichting mogelijk is in diverse kleuren, zo kan de verlichting oranje worden gemaakt als het Nederlands Elftal gaat spelen. Ik vind de versiering hier in de wijk al idioot uitbundig als ‘wij’ spelen op het EK of WK. Daar hoeft echt geen oranje sfeerverlichting bij.

Toen ik vanavond terug liep van de tram naar huis, schrok ik mij een hoedje en leek het alsof ik door de disco aan het lopen was.
De lichten zijn al sinds het donker wordt van geel naar blauw en van blauw naar geel aan het springen. Elke drie seconden een ander kleurtje. Ook hangen er ‘lantaarnbollen’ boven de winkelstraten en die verkleuren vrolijk mee.

Nog leuker is dat het nu ook fijn geel aan het flikkeren is in onze slaapkamer (en wij hebben behoorlijk verduisterende gordijnen). Ik hoop maar dat de gemeente vanavond niet vergeet om de stekker van deze verlichting er uit te trekken.
En ik hoop dat dit een tijdelijk testje is. Een leuk speeltje voor de architect en projectontwikkelaar, maar niet leuk om tegen aan te kijken.

Advertentie

15 gedachtes over “welkom op de kermis

  1. en de architect is geïnspireerd door San Gimignano. Dat wordt beweerd in de informatieover Ypenburg. Met een sfeervolle verlichting van de skyline.

  2. Oei, ik hou ook niet zo van flikkerende lichtjes voor mijn neus. Dat zal straks wel veranderen lijkt me?
    Wel een mooie animatie van jullie straat zo 😀

    ‘k Vond het gister zo vreemd, alsof het wilde gaan regenen. Pas toen ik al even onderweg naar huis was realiseerde ik me dat het kwam omdat het avond aan het worden was… Snap je 8)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s