Zondag Rustdag

Zo, vandaag was het eerste dagje van afgelopen week waarop we helemaal niks hoefden te doen. Gewoon lekker naar schaatsen kijken, de laatste aflevering van Lost alvast kijken omdat Hedz er vrijdag niet is, Stargate kijken, kerstkaartjes borduren en heel veel logjes lezen omdat ik daar afgelopen week niet aan toegekomen ben.
Zo las ik onder andere dat mijn heiteen nieuwe bril heeft. Een hippe moderne bril, past goed bij die van mem.
Afgelopen week berichtte ik al over (al weer) een vergadering van de VVE die geweest was. We hebben besluiten genomen over de kleur van kattenluikjes en afdekkapjes voor de ventilatie, over barbecuen in de hoven en over de dakkappellen. Kleine, futiele zaakjes kun je denken, maar het moet allemaal geregeld zijn voordat de huizen opgeleverd worden, zo voorkom je een heleboel gedonder later. Het voorzitten ging nu erg lekker en ontspannen. Heb na de tijd veel complimentjes gehad van verschillende kanten over de manier waarop de vergadering geleid werd. Altijd leuk om te horen dat ze tevreden over je zijn!
Wat ook leuk is, is dat huisnummer en postcode nu al bekend zijn. Mocht je die nu al willen weten (let op, kerstkaarten komen nog niet aan, want het pad naar de brievenbus ligt er nog niet) dan kun je het aan me vragen via het mailformulier hier linksboven in de site.
Dat was woensdag. Donderdagmiddag hadden we op de TU-Delft de uitreiking van een boekje samengesteld uit columns geschreven door Hedzers oom Theo, die vorig jaar veel te jong overleden is. Het is een mooi boekje met pittige columns geworden, een genoegen om te lezen. Het boekje is uitgereikt aan Hedzers tante Marianne. Na de tijd zijn we nog met de familie uit eten geweest aan de Beestenmarkt in Delft bij de Dis. Dit was erg gezellig en iedereen heeft erg lekker gegeten. Terugwandelend naar de parkeergarage hebben we drie hagelbuien op onze kop gekregen. Het weer was al niet geweldig, met harde wind en veel regen, maar het kon dus nog heftiger.
Vreemd was het om vrijdagmorgen te merken dat het hagelen nog helemaal niet opgehouden was. Balen, want ik moest om 9.30 uur al weer in Delft zijn bij de opticien en ik had gehoopt dat op de fiets te kunnen doen. Dat is een halfuurtje, en koud weer vind ik dan helemaal niet zo erg. Maar dit was absoluut niet te doen op de fiets, het waaide hard en het hagelde of hoosde. Dus maar met tram 15 naar Rijswijk, daar overstappen op lijn 1 en dan naar Delft. Niet de kortste, wel de snelste route. Bij de opticien bleek dat wat ik vermoedde inderdaad te kloppen: links was een beetje slechter geworden. Een kwart maar, maar toch. Wel een verklaring voor dat ik de laatste tijd wat vaker hoofdpijn heb.
Nadat ik terug was van de opticien naar de kapper geweest. Er is een stukje af, de grijze haren zijn weer gedekt (voor zolang het duurt). Ja, nog maar net 30 en dekkende verf is een must.
Ik was om een uur of drie terug van de kapper, Hedzer kwam om vier uur thuis dus toen nog maar een keer naar buiten, het hondenweer in, ditmaal voor de weekendboodschappen. Bij thuiskomst bedachten we dat we toch niet genoeg bakpapier in huis hadden voor alle geplande bakactiviteiten, dus ik ben gelijk maar weer naar buiten gegaan. Nat en koud was ik toch al.
Gisteren zijn we eerst naar een housewarming van een collega van Hedzer geweest die een leuk huisje in Delft gekocht heeft. Ze hebben er veel aan geklust en dat was te zien, erg mooi geworden. Daarna kwam een collega van Hedz bij ons eten, ze zou eerst ook haar vriend meenemen maar die was helaas ziek. Dus Catannen is afgeblazen. Overdag hadden we al lekker pepernoten en chilikoekjes gebakken. ’s Avonds maakte Hedzer nog hele lekkere lasagna met zalm en komkommer (de komkommer gaat dus in de lasagna!). Als je benieuwd bent naar het recept, het staat in het receptenboek op de website van de Albert Heijn. (Trefwoorden: zalm, komkommer, dille dan vind je het wel).
Vandaag was dan zondag, rustdag. Heerlijk!
Wij hoorden alleen gisteren dat er vrijdag brand gesticht is in de parkeergarage onder onze flat en vandaag hoorden we dat vorige week de gloednieuwe BMW van een buurman voor de flat vandaan gestolen was. Ons buurtje is dus niet zo rustig en gezapig als we dachten….

Advertentie

8 gedachtes over “Zondag Rustdag

 1. ……. en die mooie sneeuwvlokjesboven in de kop van jouw site willen bij ons maar niet vallen, mogen er ook nog wel even blijven, want dan kan mijn jaarlijkse haasje deze week misschien worden geschoten.
  Dat van dat brandje stichten en die diefstal is niet zo leuk, maar schrale troost, het is niet alleen randstadproblematiek. In leeuwarden is het de laatste tijd ook steeds mis.

 2. ik heb geen bmw hoor en ben daar ook geen type voor, dus wees niet bang dat je dat in het nieuwe hof ook gaat krijgen. Spelen jullie vaak Kolonisten van Catan??? Wij vinden het een reuze leuk spel, alleen met 2 mensen is er niks aan en vrienden van ons vinden het dan helaas weer niet zo super.

 3. haha maken we dan een speciale versie van de grote hof???? haha we spreken wel een keer af. Lijkt ons in iedergeval gezellig. Hoeft wat ons betrefd niet te wachten op de oplevering. Kolonisten ligt klaar hier.

 4. Geweldig, ik wilde wel dat hier bij de verherbouw rekening was gehouden met kattenluikjes überhaupt! En jullie regelen dat in de VVE, poeheej…
  Hopelijk kom je straks in een betere wijk terecht, zodat de auto heel en bij je huis – hof – blijft!!
  Nieuwe looks voor Amarins dus, komt er een plaatje bij in je menu?? Had ik trouwens al eens gezegd dat je boft met zo’n culinair aangelegde Hedzer? Zo dus 😀

 5. Leise rieselt die Schnee, maar de sneeuw is verdwenen. Of ligt dat aan ons, want @home is vandaag vervelend met veel storing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s