wederom een druk weekje

Goh, ik lijk wel Kortjakje. Alleen op zondag present. Afgelopen week was een drukke week, moest ook nog een keertje ’s avonds werken dus dan vliegt de tijd.
Aangezien behalve de tijd, ook mijn lieve echtgenoot weer eens aan het vliegen is geweest en momenteel in Dallas, Texas verblijft, vond ik het leuker om gezellig met hem op de bank te zitten dan naar een computerscherm te staren. Kortom lieve lezer, nu u de omstandigheden kent, ik hoop dat u mij vergeeft.
Afgelopen week was dus druk met werk. Dat gaat zijn gangetje, maar wel in highspeed momenteel dus vermoeiend. Maar nog steeds leuk.
Vrijdag mocht ik met Joanneke Kruijsen, het kamerlid waar ik voor werk mee op werkbezoek.
Joanneke is sinds ongeveer een jaar woordvoerder op Visserij voor de fractie. Omdat er heel veel staat te gebeuren op dit gebied was het goed om eens een kijkje te nemen. Twee weken geleden was ze al op bezoek geweest bij de sportvissers en nu was de beroepsvisserij aan de beurt.
We werden uitgenodigd om naar het Skûtsjemuseum in Earnewâld te komen. Ook waren raadsleden, wethouders, statenleden en gedeputeerde van de PvdA met visserij in de portefeuille aanwezig. Met hen hebben we gepraat over visstandbeheer, stroperij, de nieuwe visserijwet, de verdeling van vergunningen en nog veel meer. In het Skûtsjemuseum zijn ze bezig om weer een houten skûtsje te bouwen (alle skûtsjes die er nu zijn, zijn van staal). Ook interessant om te zien hoe dat project in elkaar steekt.
Om een en ander duidelijk te maken hebben we ook nog een boottochtje gemaakt in een Lemster Aak. Leuk, maar erg koud als het rond het vriespunt is! Hier hebben we gezien hoe een fuik opgehaald wordt.
Na de lunch was het eerste werkbezoek afgerond en was het tijd voor werkbezoek nummer twee, georganiseerd door PvdA-afdeling Tytsjerksteradiel. Zij hadden een programma rond de portefeuille van Joanneke gemaakt, en dat was erg goed geslaagd. We hebben eerst uitleg gekregen over het Nolimp-programma, dat in de Leijen plaatsvindt. De bedoeling van het project is om de waterkwaliteit te verbeteren en daarbij op heel veel factoren te letten. We hebben ook nog een stukje gewandeld in het gebied. Wederom superkoud, maar het is daar wel heel erg mooi. Nu nog helder water. .
De terugreis ging erg soepel, Joanneke zette mij af op station Zwolle, tien minuten voor de trein ging dus alle tijd om een kaartje en koffie te kopen. De koffie was erg lekker. Winter-cappucino, leek op de winterkoffie van de Starbucks, ook al zo lekker.
Thuisgekomen hebben Hedz en ik de weekendboodschappen gedaan en ik heb ook nog net op tijd chocoladeletters gehaald. Wij gaan dit jaar Sinterklaas pas in de eerste week van januari vieren, dus ik was/ben er nog helemaal niet mee bezig. Gelukkig herinnerde Hedz me er op tijd aan dat nu wel het moment is om Sinterklaassnoepgoed te kopen. Helaas weet hij nu ook welk lootje ik heb getrokken. En hij wil me niet vertellen wie hij heeft. Niet eerlijk. Maar ik kom er nog wel achter!
Zaterdagmorgen zou de Schipholtaxi om half-elf komen, maar om 7 over 10 ging de bel al. Taxichauffeur was een beetje vroeg want het was erg druk en hij had een krap schema. Dus een gehaast afscheid, gelukkig had Hedzer wel alle koffers enzo klaar staan dus hij kon ook gelijk weg.
Ik ben lekker schaatsen gaan kijken en heb een nieuwe quilt in de steigers gezet. Een sneeuwpoppen/kerst quilt, ik denkt dat ik er een tafelkleed van ga maken maar dat weet ik nog niet zeker. De rest van mijn weekend bestond uit romantische komedies bekijken (The Object Of My Affection en Kiss The Bride), quilten en schaatsen kijken.
Oh, en onder de eerste film heeft Morpheus een dik uur op mijn schoot gezeten. Dat is een novum, meneer is namelijk geen schootzitter, zeker niet bij mij. (Hedzer kan op meer genegenheid rekenen). Al is dat schootzitten lang niet altijd een kwestie van genegenheid. Als hij net van buiten komt is het een kwestie van ‘mijn poten zijn koud en jouw benen zijn lekker warm’.
Ik ga nu weer lekker schaatsen kijken!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s