laatste loodjes, wegen en meer

Afgelopen week was weer een behoorlijk volgeladen weekje. Zo in het laatst staan er nog heel veel vergaderingen op het programma die natuurlijk goed voorbereid moeten worden. Ik heb veel tijd en energie gestopt in het visserij-verhaal. Dat was een groot A(lgemeen) O(verleg) over zeven verschillende visserij-onderwerpen, met maar zeven minuten spreektijd per kamerlid. Het ging over kokkels, over quota, over TAC’s, over zeedagen, over warme sanering van de IJsselmeervisserij, duurzaam vissen, verdwijnende zalmen, over sportvissers, beroepsvissers en stroperij. Als je je er in verdiept best interessante materie!
Op die dinsdag had ik nog een ander belangrijk overleg: ik zit in het clubje afgevaardigden uit het personeel dat de CAO-onderhandelingen mag doen. Dit keer behoorlijk belangrijk omdat we een ander pensioenstelsel krijgen (we gaan van eindloon naar middelloon). Dit had wat consequenties voor de premie en wij wilden dat graag terugzien in het loon. De werkgever is ons uiteindelijk heel behoorlijk tegemoetgekomen, maar het vergde wel veel onderhandeling. We zijn er uiteindelijk wel uitgekomen en konden dus op woensdagmorgen een goed resultaat aan het personeel voorleggen en ze stemden er gelukkig mee in.
Ook hadden we die dag ons altijd interessante kerstdiner van de fractie. Het eten was goed verzorgd en het entertainment uit de kunst. Omdat het een behoorlijk intern feest is, kan ik dus niet veel meer vertellen… maar leuk was het wel!
De volgende dag (donderdag) kostte het me behoorlijk veel moeite om op gang te komen. Dit was wel een lange dag, want ’s avonds weer vergadering met de werkgroep van de VVE van De Grote Hof. Gelukkig is het een heel goed samenwerkend clubje van gezellige mensen dus is het fijn voorzitten. Na de vergadering was ik eindelijk over mijn dip heen… beetje laat, want toen was het dus al elf uur ’s avonds. Omdat Hedzer en ik die dag ook vier jaar bij elkaar waren hebben we nog gezellig een glas whiskey gedronken om het te vieren.
Vrijdag moest er ook nog gewerkt worden. Redelijk druk voor een vrijdag, je merkt echt dat er nog heel veel zo voor het einde van het jaar geregeld moet worden.
’s Avonds hadden we feest van het kerngebied Defensie en Veiligheid van TNO (oftewel, Hedzers werk). In tegenstelling tot mijn baas had Hedzers baas wel de partners uitgenodigd. Het feest was in de Westergasfabriek in Amsterdam. Het duurde even voordat we de goede afslag hadden gevonden, maar toen ging het ook van een leien dakje. Beetje jammer dat de parkeergarage een aardig stukje lopen van het feestterrein af was. Mijn zorgvuldig gestylede krullen waaiden er allemaal weer uit en ook met hakken over modderige paadjes is geen pretje.
Binnen was het aangekleed in Anton Pieck-stijl en was er van alles te doen (na de standaard toespraken natuurlijk…). Overal waren lekkere hapjes te krijgen en er waren spiegeltenten met verschillende soorten muziek. In het midden een ijsbaan, maar om nou met die dunne feestkleding aan te schaatsen… hmm, nee.
Zaterdag zijn we in de auto gestapt en naar Münster gereden, alwaar we een leuk hotelletje geboekt hadden. We hebben genoten van de Weihnachtsmarkt, de glühwein en de gamba’s in knoflook (Duitse Bratwurst is het toch niet helemaal voor ons…).
Gisteren weer terug gereden, kerstkaartjes en kerstzegels gekocht, boodschapjes voor het avondeten gedaan. Ideaal dat het winkelcentrum hier tegenover meedoet aan de koopzondagen!
Vandaag weer werken natuurlijk (nog drie dagen!). Vanavond hebben we de kerstkaartjes geschreven en ik ga zo nog even sterren appliqueren voor mijn kerstquilt. Nog een paar dagen en het is af hoop ik. Ik schat zo in dat ik echt vlàk voor kerst het kleed af heb.

Advertentie

2 gedachtes over “laatste loodjes, wegen en meer

  1. om die bratwursten kan je echt niet heen hoor in duitsland…vorig jaar ook een kwart van alle tentjes was met bratwurst.
    ik lust het ook niet…ro wel 🙂

    wij gaan hopelijk volgende week een paar dagen die kant op !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s