Vandaag was de dag om oliebollen te bakken (of oaliekoeken zoals mijn vader ze noemt). Een specialiteit van Hedzer waar hij zich het hele jaar al op verheugt. Een fotoverslag:
de ingredienten
checken of de olie al op temperatuur is
de oliebollen kunnen de olie in
de tijd goed in de gaten houden
dat gaat mooi
Morpheus was veroordeeld tot de gang en was daar niet blij mee
Ik zal heeeel lief doen… mag het dan?
de eerste twee
Mooi gaar van binnen, dat gaat goed!
KLAAR!
dat ziet er erg goed uit !!
ze zouden niet misstaan in de oliebollentest van het AD…wat mij betreft nr.1 😀
@Cecco: ik las in het AD dat ze de puntjes en uitsteeksels ‘te artistiek’ vinden. Maar ik vind die juist het lekkerst, en als amateur mag het denk ik wel…
Ik geef mijn mannetje hierboven helemaal gelijk 😀
ik zelf heb ze nog nooit gemaakt… moet het toch maar eens broberen 😉
een heel gezellig oudjaar!!!
en een mooi 2006..
nog een fijne vrijdag!
Groetjes, Bianca Schisano
Ik mag nog… of is het moeten??!
Enniewee, ik vind het – net als Hedzer – geen straf om oaljekoeken te bakken 😀
Wat een leuke servetjes hebben jullie erbij zeg!
se sien der bêst ut, dat man- ik wel segge as Boalserter oaliekoek.
@Richtsje: tsja, uhm, die servetten…die komen uit mijn kerstpakket 1999 toen ik nog bij de MAKRO werkte. Ik kwam ze vanochtend tegen in de kast 😛
Ziet er goed uit, zijn ze nog lekker?
oja… en een fijne jaarwisseling!
eigen gemaakte oliebollen blijven toch altijd t lekkerste he!!….ga morgen ook weer bakken samen met mijn moeder! 😉