sssssnelle hap!

Aan het einde van de middag belde Hedzer dat hij nog in Den Haag was vanwege een afspraak en mij wel om vijf uur op kon halen van het werk. Ik had tussen de middag de boodschappen al gedaan dus we konden in een rechte lijn op huis aan. Alleen jammer van al die rode stoplichten op de Rijswijkse- en Haagweg. Misschien ook wel teveel gevraagd om rond dat tijdstip een groene golf te verwachten.
Iets voor halfzes waren we thuis en ik ging eten maken: om kwart voor zes konden we happen. Gezond, vers en verantwoord in een kwartiertje. Heb mezelf verbaasd dat ik het zo snel voor elkaar gekregen had. En, toegegeven, ik had de Appie al wel wat werk laten doen. De grofgesneden wokgroente was al gesneden. En voor het sausje had ik een zakje Fajita-kruiden gehaald. En de tortillas hoefden maar een halve minuut in de magnetron, de chili-boontjes een paar minuten.
Hmm, dat zo allemaal in overweging nemende heb ik gewoon heel snel alles opgewarmd en op de goede manier bij elkaar gedaan. Ach, het was lekker.

Verder werd ik vanavond op de MSN eerst door mijn vader toegesproken over ‘dat gedoe in Den Haag’. Even later mijn schoonmoeder die opende met ‘hoe gaat ie Den Haag weer overstuur?’. Als je denkt dat ze het beide over hetzelfde hadden, nee.
Mijn vader wilde even melden dat hij het onterecht vindt dat kamerleden voor zichzelf wel de tegemoetkoming voor hogere zieketekostenverzekering regelen (‘zorgtoeslag voor kamerleden’). Mijn schoonmoeder dacht dat de boel wel in rep en roer zou zijn vanwege Pechtolds uitspraken.
We zullen het deze week wel zien. Ik vermoed dat in beide gevallen de soep niet zo heet gegeten zal worden als dit weekend is opgediend. We zullen wel zien wat de week brengt. Het wordt in ieder geval wel spannend, never a dull moment.

Advertentie

2 gedachtes over “sssssnelle hap!

  1. Ik ben het wel een beetje eens met je vader. Dat hypocriete gedoe. Eerst moet iedereen aan de loonmatigingen omdat dat goed schijnt te zijn voor de economie (snap ik niet, minder geld krijgen = minder geld uitgeven) Vervolgens beslissen die ministers even dat ze zelf 30% verhoging krijgen.

    Nu wordt ons een duur zorgstelsel verplicht gesteld, dat vinden ze zelf blijkbaar ook, al wordt ons verteld dat het best wel mee valt, gaan ze zelf voor een tegemoetkoming zorgen.

    Wat voor argumenten gebruiken ze eigenlijk om het te rechtvaardigen? Of heb je in de politiek geen argumenten nodig. Is het gewoon ik wil dit en dat doen we want dat is goed voor mij!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s