Feestje!

Zooo, wij hadden vandaag wel een feestje te vieren! Gisteravond zijn Hedzer en ik lekker wezen wokken bij de Ypenburgse Chinees (met de welluidende naam Diamond City)ter ere van zijn verjaardag. Een supergoed wokbuffet, met heel veel groente en vis en dat is wel belangrijk voor ons want wij zijn pescatariers.
Daarna met volle buikjes op huis aan en terwijl wij een beetje bij kwamen op de bank de verkiezingen bekijken. Terwijl de uitslagen binnendruppelden de fles verjaardagschampagne uit de koelkast gehaald en lekker gebubbeld terwijl we de (voor mijn clubje) goede uitslagen binnenkregen.
Vanochtend op het werk was ik om negen uur vrij vroeg, normaal gesproken zijn er dan veel meer collega’s, het was te merken dat meer mensen gisteravond een feestje hadden te vieren!
We werden als medewerkers uitgenodigd om bij de opening van de fractievergadering te zijn. Een hele volle fractiekamer met allemaal superblije mensen. Erg leuk en feestelijk. Ook leuk omdat een aantal collega’s in hun vrije tijd ook actief zijn voor de PvdA en zich kandidaat hadden gesteld, en een heel daarvan is nu verkozen in hun gemeenteraden. Sommigen hadden dat nog niet helemaal verwacht en waren er helemaal beduusd van dat er in hun gemeente zoveel zetels bijgekomen zijn.
De fractiekamer in- en uitkomen was nog lastig trouwens, overal camera’s en microfoons. Ik hielp mee om taart naar boven te brengen en kwam met drie dozen aanlopen… reden genoeg om een microfoon onder mijn neus te duwen en een camera op mijn gezicht: ‘zo mevrouw, reden tot feesten?’ ‘dacht het wel meneer…’
Wouter had een goede speech voor ons (na een heel lang applaus voor hem), waarin we bedankt werden voor onze inzet in de afgelopen weken en maanden. Het is ook een behoorlijk intensieve periode geweest, al sta je in de Tweede Kamer natuurlijk wel op een afstandje en ben je niet rechtstreeks met campagnevoeren bezig, maar er komen gewoon meer vragen binnen, het kamerlid waar je voor werkt moet veel meer als anders ‘het land in’, je moet veel meer ad-hoc dingetjes doen… Erg leuk, maar ook zwaar. En heel erg mooi dat we resultaat hebben.
Nu heel hard werken om de steun van de kiezer te blijven verdienen. Want vertrouwen is mooi, nu moet het waar gemaakt worden!

Advertentie

Een gedachte over “Feestje!

  1. Kan me indenken dat het een beetje een euforische stemming was ja. Had vandaag ook last van een verkiezingsroes. +12,6%. Nu in totaal 36,5% van de stemmen gehaald. 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s