verhuiskriebels

Nu de opleverdatum dichter bij komt, gaat het allemaal behoorlijk kriebelen. Afgelopen week zouden we een brief van de aannemer krijgen met een prognose. We hebben nu alleen nog maar een prognose per e-mail gehad en de officiële brief zou nog volgen.
Pas op vrijdag kregen we een brief. Spannend… helaas, ze hadden een foutje gemaakt in de meerwerk-afrekening en of we deze nog een keer wilden tekenen en opsturen.
Gisteren zat er nog een brief bij de post van Van der Vorm. Deze was een stukje dikker… misschien toch? Helaas. Een uitnodiging voor een open middag om kennis te maken met de nieuwe buren, om laatste foutjes in het meerwerk er uit te kunnen halen en om gordijnen, keuken en andere zaken in te kunnen meten. Ook een lijst met welk bouwnummer welk huisnummer en postcode gaat krijgen. Dus ons nieuwe adres is nu ook bekend. Verder weer een nieuwsbrief en een brief met errata in de verkoopbrochure. Wegens bouwtechnische redenen hebben ze wat dingen anders gedaan als eerst gedacht.
Wel opmerkingen over de oplevering, maar helaas nog geen prognose. Wel dat ze ‘circa’ zes weken van te voren je een brief sturen met de week en dat je twee weken van te voren de dag te horen krijgt. Ben benieuwd…

En omdat het natuurlijk al behoorlijk ging kriebelen en we straks toch echt wel moeten weten wat voor laminaat, plavuizen, tegels en keuken we willen hebben we even een rondje langs de Praxis, Gamma-XL en Ikea gemaakt.
Bij de Praxis gezien dat we in de keuken toch de kleine mozaieksteentjes kunnen nemen omdat zij een handiger systeem hebben als de Gamma.
De plavuizen van de Gamma zijn toch weer mooier als bij de Praxis. En zo blijf je de boel met elkaar vergelijken. Kijken, kijken, kijken. We hadden donkerblauwe tegeltjes uitgezocht en daarna even door naar de Ikea om te kijken of die kleur donkerblauw past bij het donkerblauw van onze nieuwe keuken.
Wij laten de keuken casco opleveren. We waren absoluut niet happy met het aanbod van de leverancier die gekoppeld is aan het project. Bovendien vonden we de keukens bij Ikea erg mooi en lijkt het Hedzer geweldig om zijn eigen keuken te bouwen.
Voordeel van casco opleveren is dat je dus niet vast zit aan de ‘meerwerk’ deadline van de bouwer. Voor het sanitair moesten we bijvoorbeeld vorig jaar in juli al een beslissing nemen.
De keuken hebben we nu al meer dan een jaar over kunnen nadenken. De levertijd is vijf tot zes weken. Dus zodra we de opleverweek gemeld krijgen gaan we de keuken ook echt bestellen.
Bij de Praxis hadden ze verhuisdozen in de aanbieding, dus gelijk maar goed ingeslagen.
Hedzer wilde gelijk een statement maken en de eerste doos met boeken is ingepakt.
Het begint echt te kriebelen nu.

Wat ook nog steeds kriebelt is het uitzicht. Nu een foto van uit het computerkamertje waar ik nu dit stukje zit te typen (met uitzicht op de vuurtoren dus):

Advertentie

6 gedachtes over “verhuiskriebels

 1. ik vind het eerlijk gezegd wel wat hebben..
  nu is rood ook een van mijn lievelingskleuren, maar toch.

  Al moet ik wel zeggen dat wanneer de lamp aan zou gaan, ik het een stuk minder zou vinden. 😦

 2. als nu op de plaats van de auto’s het strand lag en bij het winkelcentrum de zee, ja dan kon het. maar dan toch een echte vuurtoren en niet zo’n uitgeschoten kapperswinkelding.

 3. Onze oudste zou wildenthousiast zijn van zo’n vuurtoren, maar ik snap maar al te goed dat jullie dat niet zijn. Pffft… Dan toch maar heel blij hier in dit gat waar ik woon 😉
  Zo’n verhuizing naar nieuwbouw vraagt nogal wat van je planning zeg! Maar reuze spannend is het ook wel, zeker het idee van hoe het zal zijn als alles straks af is!

 4. Spannend allemaal, nog eventjes het uitzicht op de vuurtoren en het is voorbij.Dan kunnen jullie hoop ik, heerlijk genieten van jullie nieuwe huis. 😉

 5. Geeft een beetje het Ameland idee, alleen wel wat dicht op de ramen, Geert en ik heb vreselijk gelachen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s