De Brief is binnen

Eindelijk, na lang wachten hebben we hem dan eindelijjk gekregen, de brief met de prognose voor de opleverweek.
Een paar weken geleden lagen we op koers voor week 19/20 (er waren buren, een paar huizen eerder in de oplevering als ons huis die week 18 als prognose kregen, dus stiekem hebben we nog gehoopt op week 19). Maar toen De Brief maar niet kwam durfden we daar niet meer op rekenen.
Wat stond er in onze brief:

quote:
De prognose van oplevering is, onder voorbehoud van extreme weersomstandighedenm volgens onderstaand schema vastgesteld:

Bouwnummer 53 t/m 76, week 21

N.B. Bouwkundige werkzaamheden geven geen belemmering voor bovengenoemde opleverweken, echter met betrekking tot de nutsvoorzieningen, waarbij wij afhankelijk zijn van de nutsbedrijven, moeten wij in deze fase van de bouw helaas nog een voorbehoud maken, omdat de invoeren van de kabels en leidingen van de nutsbedrijven nog niet gerealiseerd zijn.

Oftewel, het huis is af, maar de kabeltjes en leidingen zitten er nog niet in en het duurt ook nog wel even voordat die getrokken zijn… We zitten bijna in week 16, ze rekenen ruim voor ‘de infrastructuur’ met oplevering in week 21, neemt het dus vijf weken om dat aan te leggen!

Frustrerend, omdat we de huur van ons appartement slechts per de eerste van de maand kunnen opzeggen, en met een oplevering ergens tussen 24 en 28 mei kunnen we niet voor 1 juni over zijn. Dat wordt half juni zo ongeveer. Maar omdat we met zo’n fijne particuliere investeerder als verhuurder zitten heeft die er natuurlijk totaal geen belang bij om een flexibele opzegdatum te stellen. Veel verhuurders hebben het beleid dat je, zolang je maar vier weken van te voren opzegt, je elke dag van de maand kunt prikken. Helaas, daar gaat dus 800 euro, zo weg, want we gaan natuurlijk niet de hele maand juni nog in het appartement wonen.

Van de week al wel de keuken gekocht, een heel mooi strak hoogglans kobaltblauw exemplaar van de Ikea.
Schematisch ziet de keuken er zo uit:

Op een plaatje in de keukengids zo:

Hopelijk over een week of zes zijn we druk bezig met de montage!

Advertentie

6 gedachtes over “De Brief is binnen

  1. in pracht keuken. hebben jullie straks al een taakje voor mij?
    schoonmaken is ook goed.

  2. Mooi! Hier bij ons kan je idd elke dag van de maand opzeggen. Maar wij hebben opgezegt per 1 juni. Dan gaat onze hypotheek ook in en hebben we dus geen extra kosten maar al wel 3 weken de tijd om in ons nieuwe huis te klussen… 8) Onze keuken moeten we nog uitzoeken (even bij IKEA kijken 😉 ) en hopelijk kunnen we die dan plaatsen in de bouwvak…

  3. Jammer hoor, dat er niet meer duidelijkheid is,want wat ja, je kunt misschien wel gaan behangen en schilderen zo maar ‘zonder leidingwerk lukt dat niet zo 😕

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s