Paaswandeling

In tegenstelling tot vorig jaar geen paasversiering in huis. Te druk met de aanstaande verhuizing en alle frutsels en vazen zitten ook al ingepakt. Vandaag weer even een lekker lange wandeling naar ondere andere het nieuwe huis gemaakt. Daar zagen we dat de fundering voor het schuurtje gestort is: Die vierkante bult in de achtertuin is het. Behoorlijk hoge bult, dat zag er behoorlijk massief uit.

Ons huis is het rechterhuis met de betonnen fundering voor de schuur, ook de buren van bouwnummer 58 hebben deze meerwerkoptie genomen, en hiermee zijn we de enige twee in het project. Inmiddels kun je bij de tweede fase van het project niet eens meer kiezen voor de schuur als meerwerkoptie, was niet zo’n groot succes geloof ik. Dat zal voor het grootste gedeelte met de prijs te maken hebben gehad, de schuur moet namelijk maar liefst 7500 euro kosten. Daar heb je dus wel een baas fundering voor, en een schuurtje ontworpen door de architect. Het ging ons vooral om die fundering: het is veengrond, en dat wil nog wel eens behoorlijk zakken, dus leek het ons slim om een onderheid schuurtje te nemen en dat was het makkelijkste te realiseren via het meerwerk.

Na bij het huis gekeken te hebben zijn we nog even verder gewandeld naar onze inmiddels geliefde pleisterplaats, cafe 1837. Het is daar, als het zonnetje schijnt, bijzonder aangenaam op het terras met een biertje erbij.
Daarna weer op huis aan, over de oude dijk via de riante kwekerswoningen en oude huisjes naar de nieuwbouwwoningen van de Grote Stad.
Zo hebben we weer een wandeling van zo’n zes kilometer gemaakt, lekker als het zonnetje schijnt!

Toen we terugkwamen en Morpheus weer de woonkamer in mocht zat hij wel erg ingespannen voor de deur van het balkon. Ook kwamen er wat onbekende miauwtjes uit zijn keel. Wat wil het geval: een piepklein donkerbruin veldmuisje op het balkon. Maar toen het muisje twee mensen en een likkebaardende kat gezien had is ie geloof ik van schrik gaan vliegen! Naderhand is het balkon nog op de millimeter geinspecteerd door Morpheus, maar de muis is niet meer gesignaleerd.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s