Staartje

Het logje hieronder heeft inmiddels een staartje gekregen. Ik schreef over een klein jong muisje dat over ons balkon heen gerend was. Op zich wel bijzonder, we wonen op twee hoog, maar ja, die beesten kunnen natuurlijk behoorlijk klimmen en klauteren.
Na een uurtje of zo dachten we dat het muisje definitief het hazenpad gekozen had, dus lieten we Morpheus het balkon weer op (hij wilde zo graag!). Wij ondertussen eten en Quantum Leap kijken. Ineens springt Hedzer van de bank: ‘Hee, hij heeft hem toch gevangen’. Hedzer wurmt het muisje uit Morpheus’ bek, die het beestje inmiddels klemvast tussen de kaken had. Dus het muisje was toch nog bij ons op het balkon, of zo dom geweest om weer terug te komen.

Morpheus de gang opgestuurd en maar even kijken wat de schade was bij het muisje. Het muisje was bij nader inzien toch niet een muisje, denken we. Eerder een ratje. Een piepjong ratje waarschijnlijk nog. Helemaal beduusd en eerst nog stil maar later begon hij toch langzaam weer te bewegen. Hedzer heeft hem in een papiertje gepakt en buiten maar uitgezet in het gras.

Blijkt onze binnenkat dus toch wel geschikt voor het roverswerk!

Advertentie

7 gedachtes over “Staartje

 1. Dus toch nog een echte kat. Dat gedrag zit ingebouwd, zie de kat van oma, die komt nu buiten en klimt in de boom en heeft nog alle kattestreken.
  Hebben de buren misschien ratten?

 2. Prachtig verhaal, die Morph. Doet me denken aan de vele muizen die wij in het veld hebben gezet naar een avontuur op onze trap, waar onze Frumtum ze altijd opzette. Geweldig 😀

 3. een rat weer buitenzetten?

  Dat doe je met spinnen, ratten zijn over het algemeen ondieren, vooral als ze het al zo ver hebben geschopt tot op het balkon.
  ik zou de ongedierte bestrijding bellen……

 4. daar heb je toch in de eerste plaats een poes voor…
  of ben ik een echte plattelander?

 5. Hmmm. Een ratje vind ik minder aantrekkelijk klinken dan een muis Amarins!
  Onze kat – die jonge – vangt mét bel om nog regelmatig mooie dingen. Vlinders reageren niet op geluid en vogels kunnen ook ‘sleau’ zijn hoor! 😦 😦
  Morpheus kan strakjes volop buiten lijkt mij??

 6. Bij ons was dat voorheen regelmatig te doen, dat de kat iets gevangen had, de buurvrouw hield namelijk haar schuur niet zo goed bij dus dat is ’n geweldig onderkomen voor opgroeiend ongedierte!
  De kat kwam ‘m dan ook binnen brengen, of een vogel die hij gevangen had!

  Vond jij ’t niet heel “vies” om dat zo te zien? Die rat in dat kattenbekje?

  En; Er wordt ook gezegd, dat de kat dat doet, om zijn baasje te bedanken… voor de goede zorg enzo… 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s