Le weekend de Rinske

(<— Mijn prijsje gewonnen bij jufjojo’s loco wedstrijd).
Afgelopen vrijdag voorschouw gehad van het huis. Op een paar kleine dingetjes na zag het er prima uit. We kunnen bijna niet wachten totdat we de sleutels krijgen!
’s Middags (weer!) naar de Gamma geweest, het rolgordijntje dat we besteld hadden was klaar dus dat kon opgehaald worden en we hebben wat gloeilampen en verhuisfittingen gehaald. Donderdag had ik al mijn winterkleding al ingepakt, een kritische gang door mijn kledingkast en schoenenvoorraad gemaakt, spullen weggegooid en nog meer spullen ingepakt in dozen.
Zaterdag hebben we veel van de spullen die aan de muur hingen er al af gehaald. Boekenplanken, klokken, schilderijtjes, kalenders, spiegels en rekjes, het hangt niet meer. Best kaal zo! Hedzer heeft ook bijna alle gaatjes dichtgeplamuurd (een paar vergeten) maar een paar echt grote schilderijen hangt ook nog dus dat komt later nog wel. Ook moest een muur goed behandeld worden met plamuur omdat een niet nader te noemen huisgenoot er graag zijn klauwtjes aan scherpt.
Verder hebben we vandaag de TPG maar eens op de hoogte gebracht van onze verhuisplannen en ook de belastingdienst hebben we verzocht ons voorlopig alvast wat geld te geven als tegemoetkoming in de hypotheekkosten.
Wat we nu kunnen regelen, hebben we geregeld. Wel fijn dat je nu heel veel via internet af kunt handelen en dat je niet meer al die formulieren in hoeft te vullen (kon drie jaar geleden nog niet).
Omdat het stiekem toch best lekkerder weer was als de voorspellingen gezegd hadden hebben we nog even gewandeld. We kwamen uiteindelijk uit op het terras van cafe 1837, we wilden even een bakje thee/ kop chocolademelk, maar alle tafels waren gereserveerd. Gelukkig konden wij nog ergens zitten. Kwam door moederdag en op zondag is het daar sowieso erg vol. Moederdag, daar hadden we niet echt bij stilgestaan. Beetje doorgeslagen commerciele verplichting vind ik het. Gisteren in het winkelcentrum waren papa, mama en twee kindjes aan het wandelen, zegt mama tegen de drie anderen: “dan gaan jullie nu even een kadootje voor mij kopen en dan zie ik jullie zo wel weer in de supermarkt”. Daar gaat het toch niet om? Dat moeders ook nog plant wanneer het kadootje gehaald wordt…
In ieder geval, wij hebben vandaag vanaf het balkon (ja, we zijn soms net die twee oude mannetjes uit de Muppets) heel wat mensen met bloemen uit de auto of in de auto zien stappen. Doorslaand commercieel succes, dat moederdag.
In ieder geval, het was er erg druk, we waren al een beetje laat en toen we de kaart bekeken zag dat er allemaal wel erg goed uit… dus zijn we blijven eten. Stokbrood met tapenade, Paling op toast, zalm met asperges begeleidt door een aantal witbiertjes, genuttigd op het terras… Heerlijk! Kon het maar weekend blijven!

Advertentie

5 gedachtes over “Le weekend de Rinske

 1. Ja, zulke weekenden zijn héérlijk hè?
  Er worden spijkers met koppen ehm, ge-wist, bij jullie, lekker dat de vaart er zo in zit 🙂 Hopelijk gedraagt Morpheus zich netjes tot de verhuizing. Mag-ie dan strakjes ook buitenspelen in de tuinen?

  Moederdag: mijn moeder geeft er niks meer om sinds we niet meer zelf knutselen. En ik moet zeggen: het is leuk om knutsels te krijgen (ik heb een zelfgemaakt bloemetje naast me staan) en zodra dat over is hoeft het niet meer. Het is voor mij een heel gewone dag, met veel lekkerluinikshoevendingetjes 😀
  Heerlijk, zo een terrasje pikken…

 2. Mem fielt har tige yn har himd set. Hielendal neat foar memmedei.
  Ik bin der fannemoarn mar útnaaid, want ’t sin wie noch net bêst.
  No bin ik by Tjitske en ik moat mar ôfwachtsje as ik der jûn wol yn mei.

 3. het gaat nu echt worden! En moederdag, daar doe ik ook niet aan. De tekeningen en frutsels die ze altijd met veel zorg op school hebben gemaakt vond ik altijd het allerleukste! Verder laat ik mijn Gerard gewoon iets lekkers koken en bemoei me niet met de afwas één hele dag. Maak ik voor de kinderen lekkere toetjes. Dat is voor mij moederdag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s