meten, wegen en prikjes

Z

Het was weer tijd voor een bezoekje aan het consultatiebureau. Hoogste tijd zelfs, eigenlijk had het met veertien maanden gemoeten, maar omdat de openingstijden van het consultatiebureau niet synchroon lopen met onze werkroosters en omdat er ook een vakantieperiode tussen zat, duurde het dus eventjes iets langer voordat Berber weer een check up kreeg. Alles was helemaal goed. De wijkverpleegkundige gaf Berber een doosje met blokjes en Berber begon gelijk met haar een blokje te geven. Dat was nou precies wat ze wilde zien (“speelt geven en nemen” …mmm… check!). Vervolgens maakte Berber de show compleet door ook nog eens een toren te bouwen van de blokjes en Hedzer ter plekke Heidi (oftewel Heiti, en dat is weer fries voor papa) te noemen. Dus ook nog eens check voor min of meer verstaanbare woordjes en het torentjes bouwen was iets dat wel heel stoer was. Vlak daarvoor was Berber gemeten en gewogen. Dat vindt ze nog steeds niet leuk, dat was gelijk huilen. Maar, we weten nu wel dat ze op het moment 9125 gram weegt en 77 centimeter lang is. De vorige keer, 9 mei, was dat 8270 gram en 71 centimeter. In een grafiekje ziet dat er zo uit:

3377septembergewicht.png

3377septemberlengte.png

Ze is dus net wat kleiner en lichter dan gemiddeld (de gemiddelde lijn is de zwarte lijn in het midden), maar ze zit wel vrij dicht tegen het gemiddelde aan. Belangrijker is dat het allemaal met elkaar in verhouding is.

Net toen het een beetje gezellig werd en Berber besloten had dat het misschien toch wel leuk was omdat het speelgoed mooi was, was het tijd voor  het minder plezierige deel van de afspraak, twee prikjes. Een prikje in een bovenarm (de BMR-prik) en in een bovenbeen (de meningokok-c-prik). Gelukkig waren we toen klaar en hoeft ze voorlopig geen prikjes meer, dus eind goed al goed.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s