klauterkabouter

fruity_taste-64.png by you.Door het drukke weekend liep ik een beetje achter met berichtjes hier. Vandaar dat dit alweer het volgende is voor vandaag. Wel de laatste (denk ik). Berber is een dag of twee geleden begonnen om uit zichzelf achter haar loopauto (in haar geval, loopleeuw) te gaan staan en dan te gaan lopen. Ze begint telkens weer. Zondag wilde ze nog hulp, maar toen Hedzer en ik bewust op een paar meter afstand bleven staan kwam ze erachter dat ze het toch zelf op moest lossen en toen het haar ook lukte om het zelf te doen kreeg ze een gigantisch grote lacht op het gezicht, en kwam het vertrouwen dat ze het zelf kon. Nu vindt ze het geweldig en aan het einde van vanmiddag begon ze zelfs bochtjes te oefenen (al valt ze daar nu telkens bij om). Tot nu toe ging ze gewoon rechtdoor ook als er een obstakel stond, maar dat was dus niet zo effectief.

Op de creche heeft ze al een paar keer los gestaan en heeft ze een stapje los gezet, maar dat hebben we thuis nog niet gezien. Wel gaat het nu ineens heel hard met haar balansgevoel merken we, dus we krijgen het vast wel binnenkort te zien.

Vanmiddag liet ze nog een andere nieuwe vaardigheid zien. Ze was aan het kruipen rond de stoel waar Morpheus op lag, ze wilde naar hem toe om hem te aaien maar zat aan de achterkant. Op haar weg naar de voorkant stond helaas de boekenkist in de weg. In plaats van hem weg te duwen of een andere route te kiezne besloot Berber het op een nieuwe manier te proberen, namelijk door er overheen te klimmen. Terwijl ze dit deed kreeg ik een aardig kijkje in hoe goed haar balans nu eigenlijk al is. Toevallig had ik mijn mobieltje op camerastand staan en kon ik het vastleggen.

klauterkabouter, berberHier zie je dat ze echt op de kist aan het klauteren is, de linkerknie wordt erbij getrokken.

 

 

 

 

klauterkabouter, berber“hee, ik sta nu op de kist!” Ik was wel benieuwd of ze op dit punt haar balans zou houden en stond in de startblokken om haar op te vangen.

Maar… het ging best goed!

klauterkabouter, berber

Vervolgens ging ze rustig door met haar beentjes te verplaatsen en:

klauterkabouter, berberwederom zonder de balans te verliezen lukt het haar om te gaan zitten.

 

 

 

 

klauterkabouter, berberDan draaien (met een steuntje van de leuning) naar de stoel van Morpheus want dat was natuurlijk het einddoel van de hele exercitie.

 

 

 

 

klauterkabouter, berber

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s