Herfst

Vandaag om 17.44 uur is de herfst officieel begonnen. Helaas heeft het deze zomer niet echt willen zomeren. Op de een of andere manier vind ik een mooie herfst toch ook wel heel veel hebben, maar toch, jammer dat de zomer nu echt voorbij is. Gelukkig hadden we het afgelopen weekend natuurlijk nog wel een aardige uitsmijter. Het griepje dat mij de afgelopen week thuis hield was min of meer overgegaan in een verkoudheid, dus toen het zaterdag een heerlijke typische nazomerdag bleek te zijn hadden we ons plan om naar de kinderboerderij te fietsen al omgebouwd tot een fietstochtje naar Delft. Een tochtje naar de Beestenmarkt om precies te zijn, op weg naar de lekkerste appeltaart van de wereld. Ja, echt waar. Het werd hoog tijd dat ons Pukkie de overheerlijke appeltaart uit haar geboorteplaats zou proeven.

We zijn niet in een rechte lijn naar Delft gefietst via de kortste route. De appeltaart moet natuurlijk ook een beetje verdiend worden, dus een beetje inspanning moet. Ook is de korte route de route langs de grote auto(snel)wegen, dus niet zo recreatief. Wij gingen dus voor het alternatief via de Dobbeplas, Biesland en Delftse Hout. Lekker door parkachtige bossen fietsen, niet al te veel wind, prima te doen. Dan is de overgang na de Delftse Hout de stad in voor mij altijd weer even wennen, ik ben geen fan van fietsen in de drukte, waarin je tegenliggende fietsers op je eigen weghelft hebt en waar de toeristen zomaar in het wild rondwandelen, ook op het fietspad. Maar ja. Dan is de beloning van de appeltaart al dichtbij dus zet ik toch nog maar even door. Zelfs voordat je in Delft bent is het al wat irritant fietsen. Delft heeft zogenaamde ‘fietsstraten’, dat is een fietspad waar een auto ‘te gast’ is . Ammehoela. Die auto’s rijden vrij hard voorbij. Niks te gast. Leuke uitvinding van de gemeente, maar het werkt niet echt.

In ieder geval. Wij waren op de Beestenmarkt, bleek natuurlijk dat wij bij lange na niet de eersten waren met het idee een terrasje te pakken en zat het hier dus gewoon vol!

dus dan maar naar binnen, met als beloning:

kof_app_gr.jpg
mmmmmmmmmmmmm erg lekkere appeltaart. Dat was Berber trouwens wel met ons eens. Die heeft behoorlijk van ons meegesnoept.

Advertentie

Een gedachte over “Herfst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s