Even bijbloggen

Even knipperen met de ogen en er is weer een week voorbij, de tijd gaat hard op deze weken. Vorige week was het herfstreces, maar heb ik lekker doorgewerkt, want er staan een paar grote debatten op stapel die aardig wat voorbereiding nodig hebben. Bovendien heeft manlief niet zo heel veel dagen meer en moeten we de creche gewoon doorbetalen, al komt Berber op die dagen niet spelen, dat gecombineerd met niet al te briljant weer zorgde ervoor dat ik niet de hele week vrij geweest ben.

Maar, ik loop dus een beetje achter in het plaatsen van actuele foto’s op mijn log. Voor waar ik mee bezig ben hoef je niet altijd heel lang te wachten, ik twitter soms vijf tweets op een dag en soms vijf dagen niet, maar daar krijg je in korte berichtjes toch zo nu en dan een update. De tweets staan hier onderaan in de rechterkolom. Zoals je daar kunt lezen, heb ik nu een beetje last van een pijnlijke kaak, want vanochtend ben ik maar weer eens naar de tandarts geweest. Ik was er ook al vier weken niet geweest, hoog tijd… Nu vijftig minuten in de stoel gelegen, voor een kroon, op de kies waar een paar weken terug de wortelkanaalbehandeling in was geweest. Over twee weken mag ik weer en dat zal de laatste keer ook wel niet zijn…

Maar, de actuele foto’s dus. Die beginnen op 3 oktober, toen buurmeisje Juliette op een zaterdagmorgen bij ons kwam spelen. Berber en Juliette kennen elkaar al heel erg lang maar beginnen nu ook echt samen te spelen in plaats van naast elkaar ieder haar ding. Erg leuk om te zien hoe daar de ontwikkeling ook niet stilstaat. Beide meisjes zijn erg dol op met poppen spelen, kleuren en grappige filmpjes kijken op de computer, dus grote pret gegarandeerd. Kijk maar:

Berber en JulietteBerber en JulietteJuliette kwam bij Berber spelenJuliette kwam bij Berber spelen

In het herfstreces ging ik op werkbezoek in Delft en kwam ik weer eens bij het station omdat ik met het OV gegaan was in plaats van met de auto. Wat is het daar op dit moment gigantisch aan het veranderen, heel apart als je daar nog een ander beeld van hebt in je hoofd en een deel van de gebouwen is weg.

Delft is aan het veranderen

Vorige week, op 23 oktober trouwde mijn oude ‘baas’, (al mag ik haar zo niet noemen!), mijn oude Tweede Kamerlid waar ik tot de laatste verkiezingen voor werkte, Joanneke, met Donald. In het mooie Nijmegen op erg mooie lokaties. En ook nog eens een mooie dag. Echt een hele mooie bruiloft.

Wedding Joanne and DonalWedding Joanne and Donal

Als laatste foto’s nog twee recente quiltprojecten. Als eerste de handtas die ik helemaal met de hand in elkaar gezet en doorgequilt  heb, deze is volgens het patroon van de “Oldehove tas”. Oorspronkelijk bedoeld om te maken met kleurrijke Kaffe Fassett stofjes, maar die zijn niet zo mijn stijl, dus heb ik gekozen voor reproducties van ouderwetse Friese Sitsen en voor reproducties van Civil War stofjes.

handquilted handbag

Deze quilt voor over de stoel had ik eind augustus af, met dezelfde soort stofjes als de tas maar een heel ander effect door gebruik van klassieke quiltpatronen in stervorm.

Quilt met friese sitsen en Civil war stofjesQuilt met friese sitsen en Civil war stofjes

Advertentie

Een gedachte over “Even bijbloggen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s