Komkommer en appelsap

lekker spelenIn plaats van een Kerst in Sneek (mijn ouders) en Wageningen (schoonzusje) besloten we een paar dagen geleden dat het weer ons toch wat te slecht was om zo’n eind in de auto door half Nederland te gaan crossen. We hebben nog een poosje Kerstvakantie, dus de familie gaan we zeker nog wel weer zien deze dagen. Leuk was wel dat dit de eerste Kerst ooit was die we met zijn drieen hebben gevierd. De enige andere keer dat we hem slechts met zijn tweeen vierden zaten we in het vliegtuig naar New York voor onze huwelijksreis, vijf jaar geleden. Voor de rest zaten we altijd in Friesland. Dus wel gek om dat dit keer niet te doen, maar zoals gezegd, achteraf viel het mee met het weer maar we wilden niet urenlang onderweg zijn bijvoorbeeld.

Dus, wat doe je dan als je twee dagen van te voren je kerstplannen canceled? Geen tijd meer om alle kookboeken op de meest briljante recepten na te slaan zodat alles culinair in balans is, maar toch, we hebben wel goed voor onszelf gezorgd. Eerste Kerstdag hebben we onze mini-wokpannetjes tevoorschijn gehaald en lekker gewokt met vis, japanse groente en paddenstoelen. Allerhande verschillende woksausjes en smullen maar. Tweede Kerstdag lekker aan de kaasfondue. Ter compensatie heb ik dan vandaag maar wel een recept gemaakt uit een Kerstkookboek (Delia’s Happy Christmas, uit oktober ’09), lekkere Fish pie.

Op woensdag zijn we met zijn drieen even Den Haag in geweest, auto bij de Randstadrail geparkeerd en we zoefden zeer snel de stad in, alleen al dat we “met de trein”  gingen was al een feestje voor Berber. Dat we daarna nog even koekje/broodje/chocolademelk/appelsap gingen doen bij La Place was de kers op de taart. Vooral vanwege de appelsap, dat is het favoriete drankje dit moment.kerstvakantie

Op de 24ste hadden we een surpriseparty voor Buurman Dirk die deze dag 40 werd. Hij dacht dat hij uit eten ging bij Van der Valk, waar hij nietsvermoedend naar binnen stapte. Maar wat bleek, de hotelbar was de locatie voor zijn verjaardagsborrel. Nu nog geen foto’s maar die komen binnenkort wel denk ik. Was erg leuk borrelen daar trouwens, leuk dat we een goede borrellocatie zo vlak bij huis hebben 😀 .

Dus, Eerste Kerstdag was viswokken,  hier is het eten op maar de wijn nog niet (tenminste, niet in de fles, wel in de glazen):Eerste Kerstdag, viswokken

Op deze foto wacht Berber vol ongeduld op wat komen gaat. Ze heeft hier al wel van de komkommer gesnoept en ook heeft ze al wel de kaas die in de fondue ging voorgeproeft, en natuurlijk, want het is Kerst, ontbreekt haar favoriet drankje niet.Tweede kerstdag, kaasfondue

Uiteindelijk krijgt ze een stokbroodje dat gedoopt is in de kaasfondue. Het brood is nog best wel lekker. Maar “de saus is vies”. Berber eet wel mee, maar dan niet van de fondue en houdt het bij vooral komkommer en stokbroodjes, hier is ze zeer kieskeurig aan het prikken met de vork.

 Tweede kerstdag, kaasfondue

Als afsluiter van de avond gingen wij voor een stuk of drie afleveringen West Wing, begeleid door lekkere olijfjes, goede kaasjes en een wijntje uit onze eigen Franse importvoorraad (een Cahors uit 2005 die zeer de moeite waard is).Tweede kerstdag, kaasfondue

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s