Campagnetijd

pvda_dorpstraat_Erik_van_t_hof_0012Van de week zag ik in een van de peilingen dat zo’n 60% van de mensen nog geen idee heeft dat er verkiezingen aankomen. Voor mij is dat een heel gek idee. De datum 3 maart 2010 zit al ruim een jaar stevig in mijn hoofd. Toen begonnen we lokaal al zo zachtjes aan met de voorbereidingen. 27 augustus 2009, op mijn verjaardag, volgde het gesprek met de kandidaatsstellingscommissie. In de maanden daarvoor had ik meegeholpen met het schrijven van het lokale verkiezingsprogramma, dus ook de zomer stond al in het teken van Maart 2010.
Eind oktober kreeg ik te horen dat ik voorgesteld zou worden als #2 van de lijst, eind november werd dit bevestigd door de algemene ledenvergadering van onze afdeling.

Nu zitten we op nog 38 dagen voor de verkiezingen. De campagne komt op stoom. Vorige week nog hebben we foto’s gemaakt van de kandidaten van de PvdA. Het zonnetje scheen dan wel, neem van mij aan dat het ook maar net boven het vriespunt was. Gisteren heb ik posters geplakt op de borden. Ook al zo’n klusje dat niet fijn is in het winterweer. Toch is het nodig, want 63% van de mensen weet dus nog niet wat er op 3 maart aan de hand is. De komende 38 dagen hebben we dus nog hard nodig om iedereen ervan te overtuigen dat ze moeten gaan stemmen, bij voorkeur op ons!

Advertentie

Een gedachte over “Campagnetijd

  1. Een oude cammpagnewijsheid zegtdat politici drie maanden voor de verkiezingenactief worden, journalisten drie weken en de kiezers drie dagen.
    merk je daar ook iets van?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s