Brandende liefde

In de veertien jaar die ik inmiddels al lid ben van de PvdA, heb ik een aardig arsenaal aan campagnetierlantijnen opgebouwd. Mooie rode rozen van vilt, rode rozen met knipperende lampjes, fleece-vesten, een regenjas, een regenponcho, t-shirt met lange en korte mouw… Met de verkiezingen in aantocht komen mijn tassen vol PvdA-spul weer van zolder en kan ik de campagne weer in. Vandaag ging ik even op zoek naar mijn mooie rooie fleece-vest. Die is namelijk lekker warm, perfect voor een campagne bij deze temperaturen,  ik ben dan ook geen “rood watje”, zoals de Friese PvdA’ers die enkele Haagse heren noemen die geen koude campagne willen…
Al zoekende kwam ik ook nog een ander vast campagne-item uit het verleden tegen. De bloemzaadjes. Met zicht op de dag van morgen wil ik jullie deze toch niet onthouden: “Brandende Liefde”. Hoe toepasselijk.
Alleen jammer dat er met koeienletters opgedrukt staat dat je op woensdag 22 november PvdA moet gaan stemmen… dus niet in te zetten voor deze campagne.
We hadden wel een Valentijnsactie als lokale PvdA en ik zag ook hier en daar op Twitter dat deze aangekomen was bij de geadresseerden. Een mooie kaart met daarop ‘Zie ik je 3 maart?’. Het CDA had ook al een Valentijnskaart (maar dan geen persoonlijke) bij iedereen in de gemeente in de bus gedaan vanmorgen. En de VVD heeft ook de Valentijnsgeest te pakken, ze hebben mooie rozen uitgedeeld vandaag. Alleen de kleur van de rozen… Wit? 
Met Valentijn hoort dat natuurlijk rood te zijn en niet het wit van de jackjes van de VVD.
Ik vind het in ieder geval leuk dat de campagne zo lekker op stoom komt. Volgende week staan er weer een aantal debatten op stapel, dus dan gaan we hopelijk gauw weer door op de inhoud, want daar gaat het uiteindelijk om.
Spiegeltjes en kraaltjes zijn leuk, maar moeten niet de boventoon gaan voeren, maar zijn wat mij betreft leuke franje. En de rode rozen… die gaan we echt niet vergeten, maar wanneer we ze gaan uitdelen, dat is nog een verrassing!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s