En weer doorgaan

Vanochtend toen ik even voor tienen het gemeentekantoor instapte, vlak voor het bekendmaken van de verkiezingsuitslag stond daar de radio aan. Marco Borsato met ‘Waarom nu jij’ kwam voorbij. Met daarin de regel “Even slikken en weer doorgaan”. En dat was het wel, na de voorlopige uitslag woensdag. Dubbel ook. Landelijk viel het allemaal nog wel mee, beter dan de verwachtingen. Hier lokaal drie zetels voor ons. Dus als nummer twee, zo zei iedereen tegen mij, een zekerheidje. Maar ik geloof het altijd pas als ik het zie. En bovendien, ik had zo gehoopt op vier zetels. En met wie gingen we dan door?

Donderdag hoorde ik van iemand dat het voelde alsof de verkering was uitgegaan. Het was natuurlijk sowieso nu ineens het einde van een intensieve campagneperiode. Tot en met de laatste dag, met canvassen in Delfgauw, er hard aan trekken. En dan moet je het loslaten, het is aan de kiezer, de democratie moest nu het werk doen.

Maar doorgaan is dus nu wel wat ons te doen staat, want we moeten nu aan de bak. Blij ben ik met de 160 stemmen die op mij uitgebracht zijn, daar wil ik iedereen hartelijk voor bedanken. Dus niets doen is geen optie, ik heb een mooie, eervolle taak te vervullen. Zelfs het campagnevoeren hoeven we de komende maanden nog niet te missen, want er komen natuurlijk weer verkiezingen aan. Dit weekend even bijtanken, lekker energie opdoen en opladen en dan weer gaan! Bij dat bijtanken zal het volgende nummer ook niet missen overigens:

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s