Beginnen in de lente

21 maart. Eerste dag van de lente. Een bijzondere dag, niet alleen omdat het nu echt lente is. Ook bijzonder omdat mijn Oma dan altijd jarig was. Geboren op 21 maart 1908. En ze mocht maar liefst 96 worden. Bij Oma op bezoek was elke week weer een feest. Gezelligheid. En verhalen, verhalen, verhalen. Bij haar hoefde je niet bang te zijn dat het gesprek stil viel want ze mocht graag praten. Schrijven deed ze trouwens ook. Regelmatig stond er in de KRO-gids weer een ingezonden brief van haar hand.
Dus, in navolging van mijn oma,schrijf ik deze zonnige lentezondag ook maar even blogje.Want wie schrijft die blijft of niet soms? Vorige week is de installatie geweest. Afgelopen week, en de komende weken denk ik ook, zullen in het teken staan van de weg vinden in gemeente-land.
Wie is wie, en wie doet wat? Bij wie kan ik terecht voor wat? Als ik wil dat iets veranderd, hoe kan ik dat in gang zetten? Is een motie dan slim, of een amendement? Wat is het verschil? Wat is het verschil tussen het presidium en de agendacommissie eigenlijk? Dat soort zaken kwamen afgelopen woensdag voorbij in de eerste sessie van de introductiecursus. Veel wist ik al wel, maar wel goed om het allemaal even in twee uur tijd voorbij te horen komen. Vrijdag was dan weer een toch best wel gedenkwaardig moment. Toen mochten we als raadsleden onze toegangspasjes, sleutels en de laptop ophalen bij de Griffie.
Weer een e-mail adres erbij (a.komduur@pijnacker-nootdorp.nl). Dit weekend staat vooral in het teken van inlezen in de boekjes die bij het pakket aan spullen voor de nieuwe raadsleden geleverd werd, uitvogelen van mijn laptop, lezen van de (kleine stapel) stukken die zaterdag in de bus vielen. Langzaamaan dus wennen aan het raadslidmaatschap. Nou ja, rustig aan. Zie hier mijn agenda voor aanstaande week: Maandag fractie, dinsdag jaarvergadering van de afdeling, woensdag introductiedag voor de nieuwe raadsleden en donderdag gemeenteraad. 
En gisteren heb ik iets gedaan waar ik trouwens erg trots op ben: Gisteren heb ik voor het eerst, in de stromende regen, vijf kilometer hard gelopen. Laat ik dus vandaag nog maar eens even rustig gaan genieten van de zon en de rust en de lente!

Advertentie

Een gedachte over “Beginnen in de lente

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s