Logboek van een volle week

 

De vraag die ik vanaf het moment dat ik kandidaat stond het meest heb gekregen is: ‘En hoe ga je dat allemaal nu weer combineren met je werk, je gezin, je hobby’s?’ Een terechte vraag, want mijn weken waren voordat ik aan dit mooie avontuur mocht beginnen natuurlijk ook al verre van leeg. Als gezin hadden we een goede thuis / werkbalans gevonden door allebeide vier dagen te werken. Als je nagaat dat als de uren die aangehouden worden voor wat raadswerk aan tijd kost per week, namelijk gemiddeld zo’n 10 tot 20 uur, dan kun je bedenken dat die balans uit het lood dreigde te raken. Dus de eerste actie van week 12 was het ondertekenen van een contract waarin ik officiëel afstand deed van 8 van de 32 uur aan werk, een dag per week minder werken dus. Gelukkig komt daar dus een hele bak werk voor terug, ik hoef me niet te gaan vervelen.
De afgelopen week begon op maandagavond met een fractievergadering. Onze eerste echte officiële met de commissieleden Jan en Joost er bij. Goede sfeer, iedereen heeft er zin in om de komende periode iets moois van te gaan maken.
Dinsdagavond was het tijd voor de Algemene Ledenvergadering van onze afdeling. Een warme avond vol afscheid maar ook weer die blik vooruit. Mooie speeches, motiverende woorden voor de volgende campagne, ik fietste ’s avonds terug naar huis met een “samen zetten we de schouders eronder” gevoel. Eigenlijk had ik dat ’s middags al gekregen bedenk ik me nu, want, toen mochten we als medewerkers van de fractie gaan kennismaken met Job Cohen. De beoogde lijsstrekker voor de Kamerverkiezingen van 9 juni. Ook dat was inspirerend, niet zomaar een praatje, maar echt gericht op ons als team en daadwerkelijk kunnen zien met wie de komende tijd te maken gaan krijgen.
De volgende dag, de woensdag, was voor het kennismakingsprogramma voor de nieuwe raadsleden. Een hele intensieve dag, met wederom allemaal interessante lezingen en gesprekken over hoe de gemeente nu eigenlijk in elkaar zit, wie waar over gaat, wie wat doet, wat het zo ongeveer kost enzovoort. Mooi om te zien dat de mensen die bij de gemeente werken allemaal zo gedreven werken vanuit het gevoel dat ze een mooie, groene gemeente willen behouden en sterk inzetten op goed contact met de burgers. Het leukste was de rondrit, soort van schoolreisje met de bus door eigen dorp, langs de projecten en andere infrastructurele zaken die nu spelen, belangrijk zijn geweest of belangrijk gaan worden. Altijd mooi om er beeld bij te hebben.
Donderdagavond was het alweer de tweede gemeenteraad waarbij ik aan mocht schuiven achter de tafel. Nog steeds met een korte agenda, maar de onderwerpen die besproken werden waren er niet minder om. Zie daarvoor het verslag hier elders op de website.
Op vrijdag plofte een dikke envelop met commissiestukken op de mat, dus zelfs op mijn ‘vrije’ vrijdag gingen er weer wat tijd naar de raad. Dus het leeswerk is er gelijk ook al, maar nu vind ik het nog leuk… Gelukkig was vrijdagavond voor een ontspannen verjaardagsborrel samen met wat buurvrouwen in een kroegje in de Dorpsstraat, gezellig om ook eens te kletsen over wat anders dan politiek. De rest van het weekend zijn we lekker in Friesland geweest, familiebezoek bij mijn schoonouders. Dus ja, het is best druk allemaal. Maar ook best wel heel erg leuk, had er niets van willen missen!

Advertentie

Een gedachte over “Logboek van een volle week

  1. Lijkt me ook reuze intensief Amarins, wat dat betreft: toppie! Ik moet er niet aan denken 😉
    Doe mij maar gewoon op de achtergrond, in gemeenteland. Laat mij de busreisjes voor de raadsleden maar regelen, dat is meer mijn ding! Blijf je zoveel uren werken (4 dagen) of geeft jouw werkgever (!!) nog uren terug voor raadswerk?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s