Rondje langs de velden

 

Gisteren was het een zonnige zondag en heb ik heerlijk gefietst, samen met man en dochter, langs de groene velden in de omgeving. Het blijft een mooi gezicht om alle beesten weer in de wei te zien na een lange winter binnen. Nu is het weer maandag, schijnt het zonnetje nog steeds, mogen de beestjes lekker buiten blijven maar moeten de meeste mensen toch weer binnen blijven. Tijd voor een rondje over de virtuele velden van de politieke partijen in Pijnacker-Nootdorp dacht ik zo. Verstopt op de sites staan hier en daar bijvoorbeeld lezenswaardige blogs, die de lezer een leuke inkijk geven in hoe de lokale politiek hier gaat. Bovendien is het in de huidige tijd van coalitieonderhandelingen, waarin iedereen op zijn of haar manier kijkt naar wat er wel of niet aan het gebeuren is, ook leerzaam om de gekleurde verhalen te lezen, naast de –uiteraard– objectieve informatie die via de lokale pers tot ons komt.
Waar beginnen we dat rondje langs de velden? Bob van der Deijl van het CDA is een mooi startpunt. Hij schrijft bijna elke dag een kort stukje over iets wat hem die dag opviel. Verder is het leuk om te zien dat het CDA een discussieforum heeft, met uiteraard, discussie over de coalitie.
Dan blijven we bij de partijen met groen in het logo en stappen we over naar GroenLinks. Daar is niet zo heel veel activiteit, het voorlaatste bericht is over de verkiezingsuitslag en het laatste bericht is de quote van Francine van der Jagt uit de Telstar van afgelopen vrijdag, over, alweer, de coalitievorming. Door naar D66 (ik doe het maar even op kleur, zoek er verder niets achter!). Peter Hennevanger zet daar zo ongeveer wekelijks een nieuwe video weblog op, deze duren vaak kort, zo’n anderhalve minuut, maar geven wel mooi zijn kijk op de zaak. Op dezelfde site zijn ook de blogs van Barend van der Kraats te vinden. Op de VVD-website zijn de weblogs gelukkig wat makkelijker te vinden dan een paar weken geleden het geval was. Lees bijvoorbeeld maar wat Francine Horn vooraf schreef op de vooravond van haar eerste commissie Ruimte en Wijken als voorzitter. Een fors aantal VVD’ers zijn ook actief op Twitter. Op de website van LPN lijkt weinig gebeurd te zijn sinds de dag voor de verkiezingen, het laatste stukje is over een discussie die in de campagne oplaaide over voetballen over de gemeentegrenzen heen, moet je als gemeente, als veel van je inwoners elders voetballen, daar dan ook financieel in gaan ondersteunen?
Eerlijk Alternatief plaatst niet zo heel vaak een nieuw stukje, maar dit weekend is er een analyse van de huidige situatie rondom de collegevorming vanuit de optiek van Hanneke van de Gevel geplaatst. Zoals gezegd, altijd handig om te lezen wat de verschillende meningen over dit onderwerp zijn. Om van de wederwaardigheden van Eerlijk Alternatief op de hoogte te blijven is het handiger om Hanneke van de Gevel via Twitter te volgen, deze tweets staan ook in de linkerkolom op hun website. Leuk is de redelijk uitgebreide poll waarin mensen aan kunnen geven waar zij denken dat de coalitiebesprekingen op uit gaan draaien. Christenunie/SGP heeft op 11 maart voor het laatst een bericht geplaatst, over afscheid van oude en installatie van nieuwe raadsleden.
En dan komen we uit bij de laatste partij in het rondje langs de velden, trots Pijnacker-Nootdorp. Net als Eerlijk Alternatief een poll over de coalitie, maar niet zo heel veel opties. Of VVD/CDA/D66 of CDA/VVD/TROTS … Actueel is een verslag van de commissie welzijn en bestuur, waarin fractievoorzitter Geurt Visser zijn debuut maakte als commissievoorzitter van de commissie welzijn.  Ook voor Trots geldt dat zij redelijk actief zijn op Twitter, naast deze website.
Dit was een opsomming van hoe het politieke landschap er in Pijnacker-Nootdorp er virtueel gezien bij ligt, maar vergeet natuurlijk ook niet onze eigen lokale PvdA-site, die we ook met regelmaat proberen te vullen met nieuwe informatie en weblogjes!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s